John Travolta disco i Saturday Night Fever
Er det pinligt at være først på dansegulvet? Ikke for os, der er gamle nok til at huske John Travoltas moves.© Getty Images

6 steder, hvor du føler dig bedre tilpas med alderen

Der var meget, der var pinligt engang. Da du gik ind i et spejl på diskoteket, hver gang forhænget i et prøverum var for smalt, og det øjeblik til et foredrag, hvor taleren siger: Er der nogle spørgsmål? Med alderen skal der mere til, før vi mister værdigheden.

13. juni 2021 af Karen Greve

Under sofaplaiden

Engang følte du dig lidt sølle ved at tilbringe en lørdag alene under sofaplaiden ved tanken om alle andres garanteret mere pulserende liv. Som 40+ er alene hjemme-aften lig med tv-seriefix (du ved lige, i hvilket afsnit den bedste sexscene udspiller sig – ik?) og slik uden at skulle dele. 

I prøverummet

Mange prøvelser har tidligere udspillet sig her. I for skarpt lys, bag for små forhæng og i for små størrelser (enkelte items så små, at de ikke kunne lynes af igen uden ekspedientens hjælp!). I dag ved du, at hvis tøj ikke passer, er det tøjet, den er gal med. Ikke dig.

Først på dansegulvet

Ingen grund til at lurepasse, hvem der tør åbne ballet. Magasinet Liv-redaktionen er først på dansegulvet til forlagets fester foran både Bo Bedre og Costume. Måske også lidt for at være sikre på at få danset, inden vi gerne vil hjem og sove.

Under spørgerunden

Det der øjeblik efter et foredrag eller et mødeoplæg, hvor taleren siger: “Er der nogen spørgsmål?”. Efter at have krummet tæer intenst og set interesseret på et punkt skråt til venstre i årevis omfavner du nu endelig dette øjeblik og kigger taleren i øjnene. Også selv om du stadig ikke har en skid at spørge om!

I bananskrællen

Uanset om du snubler, spilder eller glider, er den situation, hvor alle glor på dig i en motorisk uheldig situation, ikke længere så notorisk skrækkelig, som dengang du bare vidste, at du aldrig ville få en kæreste efter episoden på diskoteket, hvor du gik ind i et spejl!

I emojiland

Der findes ifølge yngre mennesker intet mere pinligt end at bruge grine-græde-emojien og/eller thums up-emojien. Derfor sender du veltilpas en tsunami af disse emojier af sted. Dels fordi du endelig har lært at bruge dem. Dels fordi du ved, hvor vigtigt det er for unge at kunne lægge afstand til ældre generationer.
For herregud.

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv i juni 2021.

Du vil (garanteret) også kunne lide