Kvinde smiler
© iStock

6 ekstremt gode grunde til at arbejde frivilligt

Voksenven? Projektleder? Barista? Der findes en LANG række frivillige jobs – og helt sikkert også et til dig!

9. oktober 2017 af Rie Louise Kirkebjerg

Som frivillig hjælper du ikke kun andre mennesker. Du får også muligheden for at få unikke venskaber og booste dit CV. Læs alle grundene til, hvorfor du bør overveje at skrabe tid sammen til frivilligt arbejde herunder.

1. Du møder nye mennesker

Uanset om du vælger at være frivillig fodboldtræner hos den lokale skole eller at ekspedere kunder nogle timer om ugen hos Røde Kors, får du muligheden for at møde helt nye mennesker. Fordelen ved at få netop sådanne bekendtskaber er, at I sandsynligvis deler nogle af de samme interesser, alle har lyst til at hjælpe, hvor I kan – og alle har mod på at få nye venskaber. Hvis du er single, kan det sågar være, at du finder kærligheden blandt alle dine skønne, frivillige medmennesker.

2. Du giver andre et smil på læben

Hvis du bliver fødselsdagsarrangør hos Mødrehjælpen, giver du trængende børn og deres familie en dag, de aldrig nogensinde glemmer. Og hvis du bliver voksenven ­– eller lektiehjælp – for et barn, er du med til at forandre dette barns liv for altid. Både dem, du hjælper, og den organisation, du er frivillig for, bliver taknemmelige for, at du har tid og lyst til at være en del af holdet.

3. Du får erfaring på dit CV

Selvom du har et job, kan det kan være, at du drømmer om et nyt, og det kan frivilligt arbejde hjælpe dig med at få. Frivilligt arbejde er nemlig utrolig velanset, fordi det viser, at du også gerne vil bruge din tid på at hjælpe andre. Derudover kan du prøve kræfter med dét, du drømmer om, og få indblik i, hvordan det er at være projektleder, aktivitetsleder og så videre. Det kan desuden hjælpe dig med at få erfaring i form af selvtillid, gode minder og andre personlige opture.

4. Du får god samvittighed

Ud over alle de andre fordele ved at lave frivilligt arbejde afslutter du også dagen med en portion god samvittighed. Både fordi du hjælper andre, men også, fordi du gør noget, der giver dig selv et smil på læben. Du kender det sikkert: Efter du har været ude at løbe en tur eller rengjort hele hytten, får du god samvittighed. Og det samme gælder, når du laver frivilligt arbejde! Og husk: Du må gerne være stolt af dig selv.

5. Du får erfaring på nye områder

Det fede ved frivilligt arbejde er, at du kan afprøve mange forskellige ting. Du kan både opleve bylivet på cykel sammen med mennesker, der har et handicap, og derfor ikke kan cykle selv, blive barista, butiksansat, hundelufter og meget mere. Så hvis du altid har haft en lille drøm om at arbejde på en hyggelig café, men altså er blevet uddannet skolelærer, kan du sagtens få drømmen opfyldt alligevel.

6. Du tjener et godt formål

Selvfølgelig er en af de allervigtigste grunde til at være frivillig, at du sammen med de andre tjener et godt formål. Der findes tusindvis af forskellige jobs for frivillige, og uanset om du elsker sport eller samvær med andre mennesker eller ej, er der helt sikkert et frivilligt job til dig, som du kan kombinere med dine personlige interesser.

Hvis du gerne vil være frivillig, kan du eksempelvis besøge Røde Kors' hjemmeside, UNICEFs hjemmesideMødrehjælpens hjemmeside eller Frivilligjob.dk, som har samlet en LANG række frivillige jobs, du kan tjekke ud. Her kan du både vælge, hvor i landet du søger et frivilligt arbejde, og hvilke opgavetyper du gerne vil beskæftige dig med.

Du vil (garanteret) også kunne lide