Par har et skænderi
© iStock

5 ting, der er lige så slemme for jeres forhold som utroskab

Er I dårlige til at kommunikere? Eller er én af jer liiidt for afhængig af sin smartphone? Flere ganske almindelige hverdagsting kan faktisk være farlige for jeres forhold

2. marts 2017 af Rie Louise Kirkebjerg

Hvis du er i et parforhold bærer det sandsynligvis utrolig mange fordele med sig: Du har en partner at dele hverdagen med og du har en, som bekymrer sig for dig.

Det kræver hårdt arbejde at beholde gnisten mellem jer, og så har I måske også haft en lang række skænderier i jeres tid sammen. Selvom utroskab kan virke som den største konflikt, I nogensinde ville kunne komme ud for, er der faktisk flere andre ting, som kan være lige så slemme for jeres parforhold. 

Læs selv med her:

1. I er dårlige til at kommunikere

Ifølge en undersøgelse er kommunikationsproblemer med hele 65 procent den mest almindelige grund til skilsmisse. Herefter kommer parrets manglende evne til at løse konflikter med 43 procent.

Mænd og kvinder ser ifølge undersøgelsen dårlig kommunikation som noget forskelligt, for mens vi kvinder klager over, at vores partner ikke bekræfter os nok i vores følelser og holdninger, synes mænd, at bebrejdende klager fra os kvinder er det største problem i parforholdets kommunikation.

2. Du sammenligner din partner med andre 

Hvis du sammenligner din partner med en anden, kan du have en tendens til at finde grunde til, hvorfor din mand er dårligere end de mænd, du sammenligner ham med. Det kan både være udseendemæssigt, men også i forhold til huslige pligter og børneopdragelse. Det viser denne undersøgelse.

I stedet for at sammenligne din partner, så han fremstår negativt, kan du i stedet se jer som en samlet enhed, hvilket i højere grad vil få dig til at beskytte din partner mod dine negative tanker og opretholde de positive tanker om jeres fælles team.

3. Du har gennem tv fået et urealistisk syn på romantik

Hvis du er en af dem, som har dannet dig urealistiske billeder i hovedet af den romantik, du ser på tv, er dette farligt for dit eget forhold. En undersøgelse viser nemlig, at jo mere, du tror på de uægte kærlighedshistorier i film og serier, jo mindre vil du være engageret i din partner. 

Derfor er kan det være en fordel, at du selv tager et kig på dine egne relationer og tænker over, hvor realistiske dine forventinger til din partner og dit parforhold egentlig er.

4. Du tror på, at der kun er én virkelighed

Hvis du og din mand er de stædige typer, så holder I sandsynligvis fast i jeres egen mening under ALLE omstændigheder. Hvis det er dig, der tror på, at der kun findes én endegyldig sandhed, og at det er dig, der kender denne sandhed, kan du placere din mand på et lavere niveau end dig selv.

Ligeledes skader denne tanke jeres forhold, da jeres skænderier aldrig vil kunne løses. Hvis du holder fast i, at du har ret, føler din partner, at han ikke bliver respekteret. Det fortæller en parterapeut til TIME.

5. Du er for afhængig af din smartphone

Bliver din mand irriteret, når du sidder med hovedet begravet i din telefon? Det er der faktisk en god grund til ikke at være fan af, for videnskaben afslører nemlig, at forholdet til vores mobil kan ødelægge et parforhold.

Undersøgelsen viser, at det ikke er hvor meget, du bruger din telefon, der afgør, om det kan skade dit forhold til din partner, men hvor meget du har brug for at sidde med den. Testpersonerne, som følte, at deres partner var meget afhængig af sin smartphone, var mere utilfredse med deres parforhold og følte sig faktisk helt jaloux på partnerens telefon. 

Når det så er sagt

Ifølge videnskaben er disse ting en trussel for dit parforhold, men hvis du kan nikke genkendende til alle disse ting, skal du ikke straks tro, at dit parforhold eller ægteskab er dømt til en skilsmisse

I stedet kan du arbejde på at ændre din mening og adfærd over for din partner – hvilket han selvfølgelig også skal, hvis tingene også gør sig gældende for ham. Hvis det er meget svært for jer, kan I få gode råd til, hvad I kan prøve, inden I beslutter jer for at gå fra hinanden her, og her kan du læse om, hvordan du og din mand får gang i sexlivet (igen)

Du vil (garanteret) også kunne lide