© Lykkehjulet / Nordisk Film / TV2 Danmark

5 ting, der engang gjorde din lørdag til noget ganske særligt…

Kan du huske lørdagskyllingen? Den var bestemt noget af det, der engang gjorde lørdagen til noget ganske særligt.

15. marts 2017 af Ann Qvist

1. Lørdagskyllingen

Der var den lidt kødfattige, men særdeles sprøde, variant, som kunne erhverves i foliebakker i kølemontren. Og så var der den saftige, nygrillede luksusversion, som dannede kø ved Brugsens delikatesse-disk. Det var før kæder som Det Sunde Køkken og Kentucky Fried Chicken.

2. Dong

Lyden af far-må-ikke-forstyrres – det er Tipslørdag. Vished for, at nu er det virkelig et dårligt (eller måske ganske velvalgt) tidspunkt at foreslå forhøjelse af lommepengene. Med i dong-pakken hører også tipskuponen, som havde fast plads på kakkelbordet ved siden af en Hof fra kassen.

3. Lukkelov

Stilhed i gaderne efter kl. 13. Kl. 14, hvis det gik vildt for sig. Og det var stilhed som i absolut tystnad. Butikkerne havde lukket. Danmark holdt weekend.

4. Menu-chipsene

Det festlige indslag, når der var lørdags-snolder. Knasende og nærmest smagløse. Men alligevel et eksotisk alternativ til de franske Taffelchips. Selv om det burde være de franske, der var eksotiske…

5. Lykkehjulet

Du kan godt høre melodien, ikke? Det var lørdag den 1. oktober 1988 på TV2, at Ca(tego)rina for første gang drejede det kulørte hjul under kyndig ledelse af Michael Meyerheim. Nøj, det var underholdning! Som måske nok tog livet af sig selv, efterhånden som årene gik (og der gik 13 år). Men dengang… stort!  

Du vil (garanteret) også kunne lide