5 sjove idéer, der opgraderer din sangskjuler til forårets konfirmationer

Skal du til konfirmation og har lavet en sang til konfirmanden i dagens anledning? Pak den pænt ind med inspiration fra disse kreative sangskjulere.

6. april 2017 af Rie Louise Kirkebjerg

Personlige sangskjulere

Hvis dit barn skal konfirmeres i år, eller du selv kan nyde at være gæst til en af forårets konfirmationer, skal du måske til at finde kreativiteten frem og skrive en sang til den glade konfirmand. 

Det kan være svært at skrive din egen personlige sangtekst – og det kan også være noget af en opgave at lave en fin sangskjuler til den, så sangen præsenteres på den bedste måde! Og du vil vel gerne have, at konfirmanden aldrig glemmer den eventyrlige dag, ikke?

Lad dig inspirere her, hvor vi har fundet de sjoveste og mest kreative idéer til, hvordan du pakker din sang ind.

1. Sangskjuler til konfirmanden, der elsker McDonalds

Tag (med god samvittighed) på McDonalds, og køb en menu, hvor du både får pomfritter og sodavand.

Print dine sange ud på gult papir, fold dem sammen, og luk dem med et lille klistermærke. Brug de tomme pommefritesæsker og sodavandsglas som sangskjuler og voilá! Et styk sjov sangskjuler, konfirmanden med garanti ikke vil glemme.

2. Sangskjuler til konfirmanden, der ikke kan få nok af nutella

Sangskjuleren kan laves af brunt og hvidt pap og papir. Print eventuelt det originale nutella-mærkat ud i stor størrelse og klister det på dit pap-konstruerede nutella-glas. Du kan med pap, papir og tuscher dog også sagtens kaste dig ud i, at lave nutella-mærket selv.

3. Sangskjuler til konfirmanden, der er vild med sushi

Køb sort karton og hvidt filt, som kan købes i en tekstilbutik og flere hobbyforretninger. Du kan også købe en lille smule grønt og rødt filt til sushirullen – eller bruge noget garn, stof eller andet, du alligevel har liggende derhjemme. 

Læg først et stykke sort karton på bordet. Klip et stykke hvidt filt ud, så det passer til størrelsen på det sorte karton. Fold det sammen til en rulle, og klip små "sushi-stykker" ud. Fold rullerne ud igen. Klip din sangtekst ud. Den skal være på størrelse med sushirullerne – så der er ikke så meget plads på hver enkelt linje. Læg sangteksten ind i sushirullen, fold sammen og pynt med rødt og grønt stof. Du kan klistre rullen sammen med et lille klistermærke, som gæsterne kan tage af for at åbne sangen. 

Køb små engangsplasticbokse eller brug et stort, sort fad til at "anrette" dine sange på.

4. Sangskjuler til konfirmanden, som altid kan spise popkorn

Popkorn kan findes i mange varianter. Lige her får du opskriften på popkorn med syltet ingefær, mørk chokolade og salt, og herunder ses popkorn i en anden anderledes udgave: Som en sangskjuler!

Tag i biografen, og køb et par popcornbægre. De kan også købes online til cirka to kroner her. Print dine sange ud på hvidt og gult papir, krøl dem sammen og tadaaah! Sange med tilhørende sangskjuler som både er nemme og billige at lave. 

5. Sangskjuler til konfirmanden, der elsker det enkle og fine

Foråret er lig med solskin og blomster, der springer ud. Brug dette tema til dine sange ved at printe dem ud på grønt papir og klippe blomster i alverdens farver. Klip et hul midt i blomsten, fold sangen sammen til en blomsterstilk, og sæt den i spænd i blomsten. 

Du vil (garanteret) også kunne lide