Konfirmationspige | kaktus bordkort | fodbold cupcakes
© Pexels | @cakery_road | @soireespecialevents

5 simple tips til at holde den bedste konfirmationsfest for din søn eller datter

Hvor skal festen holdes, hvordan skal den se ud, og hvem skal med som gæst?

11. april 2017 af Katrine Vendelbo

Årets konfirmationer står for døren, og måske er det snart din søn eller datters tur til at bekræfte dåben. Det, der sikkert for alvor fylder i din kære teenagers hoved, er selve festen. For hvor skal den holdes, skal der være et tema, og hvem skal med som gæst? 

Uanset hvad er det festen, hvor I fejrer, at jeres søn eller datter træder ind i de voksnes rækker – så giv jeres barn ansvar, og lad ham eller hende være med til at planlægge festen.

Der er mange ting at forholde sig til og ikke mindste blive enige med din søn eller datter om. Derfor har vi samlet 5 simple tips, som hjælper jer alle med at skabe en uforglemmelig dag

1. Ude eller hjemme

En konfirmationsfest kan både holdes ude og hjemme – alt efter hvad, I synes, er mest hyggeligt og praktisk i forhold til antallet af inviterede. 

Hvis I ønsker at skabe en afslappet og hyggelig stemning, kan I holde det hjemme i vante omgivelser. Hvis vejret er med jer, kan I rykke det ud i haven i en pavillon. Ellers kan et eventuelt regnvejr holdes ude ved at leje et telt, som I sætter op i haven.

Hvis I ønsker at slippe for oprydning og besvær, og I gerne vil have bedre plads, kan I vælge at leje et festlokale. Her skal I dog være opmærksomme på at være ude i særligt god tid, for der er rift om lokalerne. 

Uanset hvilken løsning I vælger, er der mulighed for at skabe hygge og sætte jeres eget præg på festen ved eventuelt at dekorere stedet ud fra et bestemt tema.

2. Vælg et tema

For at gøre festen mere speciel for din datter eller søn, kan I udvælge et tema. Elsker din søn fodbold, eller er din datter besat af Justin Bieber eller glimmer og glitter? Her kan I selv være kreative ved at lave jeres pynt, så det passer til temaet. Sørg for at involvere din kære teenager fra en start, så han eller hun får mulighed for at sætte et personligt præg på den store dag.

Husk på, at det kræver lidt ekstra arbejde at skabe en temafest, da temaet skal være gennemgående i alt fra invitationen til bordkortet til pyntet i lokalet.

At du og din datter eller søn er fælles om at være kreative, gør det dog også til lidt af et hyggeprojekt, som I sikkert vil tænke tilbage på med glæde. 

3. Find pynt til jeres tema

Måske I allerede har fundet inspiration i artiklen om 7 fine pynt-idéer, der gør dit barns konfirmation til en eventyrlig dag, I aldrig glemmer? Ellers har vi her samlet nogle helt enkle tips til at pynte fint op. 

Hvis I har bestemt jer for et specifikt tema til festen, er det hér, I kan lade det komme til udtryk. 

Bordkort og sangskjuler

Lav hjemmelavede bordkort formet som fodbolde eller en mikrofon, hvis den enten står på fodboldtema eller Justin Bieber-tema. Hvis I har lavet en sang til jeres søn eller datter, kan temaet også blive en del af sangskjuleren. Lad dig inspirere her, hvor vi har fundet de sjoveste og mest kreative idéer til, hvordan du pakker din sang ind.

Hvis din datter er helt pjattet med blomster og kaktusser, kan I plante et bordkort i hver enkelt kaktus. På den måde får I en masse grønt på bordet, og så er idéen meget nem at udføre.

Desserten

Hvis din søn er helt bidt af fodbold, kan I også kombinere det med desserten, hvis I selv laver maden. Her er cupcakes pyntet flot med spiselige fodbolde, støvler og fodboldtrøjer. 

Hyggebelysning

Hvis vejret tillader det, og I holder det udenfor i telt, skal I også overveje belysning, når mørket falder på.

Stearinlys kan altid være med til at skabe en hyggelig stemning, men vi er jo blevet klogere på, at de skader vores sundhed.  

Derfor kunne det være langt sundere og mere hyggeligt at skabe lys og dekorere med lyskæder. De fås i mange varianter og farver og kan tilpasses jeres tema. Siriushome.dk har et bredt udvalg, og her kan I blandt andet finde kulørte, klare eller kæder formet som blomster eller stjerner. 

4. Bliv enige om de inviterede

Du har allerede skrevet alt fra tante Gerda til din gamle ven Frank på listen over gæster. Men det vigtigste er jo faktisk, at din søn eller datter også får medbestemmelse over, hvem der skal med som gæst. 

Din teenager vil helt sikkert gerne have nogle af sine venner med for at gøre dagen til noget helt særligt. Måske frygter du, at antallet af kuverter enten tager overhånd, eller I ikke har plads nok, og så er det en god idé at aftale et fast antal, som I hver især må invitere med. 

Men husk, det er dit barns store dag, og derfor er det også vigtigt, at han eller hun føler, at det er omgivet af dem, som betyder mest. 

5. Find på nogle aktiviteter

Måske har I snakket om at hyre live festmusik til begivenheden, og du har sikkert også tænkt dig at holde en tale eller sang for dit barn? 

Hvis der er en del børn eller teenagere med til festen, kan det dog være en fordel at have planlagt nogle aktiviteter på forhånd. Det er en lang dag, og I kommer til at sidde meget ned, så I vil sikkert alle nyde godt af lidt aktiv leg

Udendørs

Hvis I er tæt på grønne områder – og vejret tillader det – kan I hygge jer med noget så simpelt (og sjovt) som rundbold eller fodbold. 

Hvis boldspillet skal være lidt mere avanceret, kan I lege ‘Bold-fangeleg’. Her vælges to til at fange, mens de skal kaste en bold imellem sig – og hvor flere og flere skal være med til at kaste, i takt med at de bliver fanget.  

Udenfor har I også mulighed for at svine lidt, så en leg som ‘Æbler i kar’ er ideel. Her gælder det om at fiske æblerne op med munden på tid, mens hænderne er bundet sammen på ryggen. 

Indendørs

Hvis I er indenfor, kan I arrangere de klassiske lege som stopdans eller stoledans. Alt, I behøver, er noget godt, udvalgt musik og et anlæg – og de fleste kan være med uanset alder.

I kan også arrangere madlege – blandt andet en udfordring i at spise flødeboller med kniv og gaffel, hvor flere hold dyster mod hinanden i at spise hurtigst.

For at involvere konfirmanden, kan I lege ‘Tip en 13’. Her kan både voksne og børn være med til at gætte sjove facts om konfirmanden. Husk at gøre spørgsmålene personlige, så bliver det hele meget sjovere!

Det behøver ikke at være omfattende lege, men bare noget simpelt og sjovt, som kan være et fint afbræk til en ellers begivenhedsrig dag med taler, sange og spisning.

I kan finde mere inspiration på hjemmesider som:

Festli.dk

Festdoktoren.dk

Du vil (garanteret) også kunne lide