Telenor
Telenor© shutterstock

5 iPhone-hacks til hverdagen, du (måske) aldrig har hørt om

2. maj 2023 af Annoncør

Hvor godt kender du egentlig din iPhone? Den populære telefon fra Apple har mange sjove genveje, funktioner og hacks, som du måske aldrig har hørt om før. Men mange af dem er faktisk skabt til at gøre små simple gøremål og situationer i dagligdagen nemmere. Er du nysgerrig på, hvilke hemmeligheder der gemmer sig i din telefon? Så læs med i artiklen her på siden.

1. Oplad din telefon hurtigere

Er du typen, der alt for sent opdager, at din telefon er ved at løbe tør for strøm?

Så er dette hack noget for dig. Ved at aktivere flytilstand på din telefon, mens den oplader, kan du stoppe energikrævende “baggrundsstøj”, som eksempelvis åbne webbrowsere, notifikationer og GPS-roaming. Det vil sikre en hurtigere opladning, og du vil hurtigere kunne komme ud af døren.

2. Søg på internettet uden en browser

Du behøver ikke åbne Safari eller Chrome for at lave en online søgning. I stedet kan du swipe til venstre for at åbne dit søgevindue, indskrive dine søgeord i feltet og åbne resultaterne direkte fra siden. Det er et praktisk hack, til når du har brug for at finde information hurtigt — for eksempel hvis du er på farten og har brug for at finde en adresse eller en restaurant i nærheden. Det er altså en smart måde at spare tid på og gøre din hverdag mere effektiv.

3. Gør dit keyboard mindre, når du skriver

Hvis du er en af dem, der skriver beskeder med én hånd, kan du nemt og hurtigt prøve at flytte din iPhones tastatur tættere på din venstre eller højre hånd. Det gør du ved at holde globus-knappen i venstre hjørne nede, og derefter i bunden af det åbne vindue vælge et af tastaturerne på hver side. Så bliver tastaturet trukket til din foretrukne side, og du vil nemt kunne nå bogstaverne i den modsatte side af skærmen med din tommelfinger. 

4. Slet enkelte tal, når du har tastet forkert i lommeregneren

Hvis du ved et uheld har indtastet det forkerte tal på din iPhones lommeregner-app, så behøver du heldigvis ikke starte helt forfra. Du kan blot swipe til venstre eller højre på skærmen for at slette enkelte tal, uden at den sletter alt det, du tidligere har indtastet. Dette kan være yderst brugbart, når du skal regne på mange forskellige tal på én gang.

5. Optag video, og tag billeder på samme tid

Et smart iPhone-hack, som du måske har manglet i flere år, er muligheden for at tage et billede, samtidig med at du optager en video. Alt, du skal gøre, er at trykke på det hvide, runde ikon ved siden af optageknappen. Men husk, at billedet ikke bliver af samme høje kvalitet som dine andre billeder, da det bliver taget med videooptagerens sensorer.

Dette kan være et ganske brugbart hack til eksempelvis koncerter eller gode og sjove stunder med din familie, som du ønsker at forevige.

Du vil (garanteret) også kunne lide