3 stykker værktøj, enhver gør-det-selv-kvinde bør have i værktøjskassen

Uanset om du bare skal hænge et par billeder på væggene, eller du har gang i det helt store gør-det-selv-projekt, er der tre stykker værktøj, du bare skal have i værktøjskassen. Med denne smarte treenighed kan du komme i mål med en lang række opgaver i boligen.

15. februar 2023 af Annoncør

Der er mange gode grunde til at have en veludstyret værktøjskasse. Det giver en stor frihed at kunne svinge maskiner og værktøjer og få boligen til at blive, lige som man har drømt om. Starter du værktøjskassen fra bunden, er der tre ingredienser, du ikke kan undvære. Læs med her og find ud af, hvilke vi mener, og hvorfor de er essentielle for enhver gør-det-selv-kvinde.

1. Ingen værktøjskasse uden skruemaskine

Det første, du skal investere i til din værktøjskasse, er naturligvis en skruemaskine. En skruemaskine er imidlertid ikke bare en skruemaskine, men fås i et hav af former og formater. Det er vigtigt, at du sørger for at udvælge det rigtige produkt, der kan bruges til det rigtige materiale.

Skal du eksempelvis bore eller skrue i murværk, bør du vælge en bore/skruemaskine med slagfunktion. Det er almindeligvis en smule dyrere end en mindre avanceret skruemaskine, men til gengæld får du også et mere multifunktionelt stykke værktøj.

I det hele taget vil det som regel betale sig at gå efter kvalitetsværktøj, der opfylder dine behov. På den måde får du de flotteste resultater, og værktøjet vil som ofte også være mere langtidsholdbart. Nogle eftertragtede mærker er Milwaukee, Festool, Bosch og Dewalt, så de kan være værd at tjekke ud.

2. Stik mig en stiksav

Det andet stykke værktøj, du skal tilføje til din værktøjskasse, er en stiksav. Stiksaven er en genial sav, fordi den er meget alsidig, og du kan bruge den til langt de fleste saveopgaver i din bolig. Den kan naturligvis save ligeud, men dens force ligger i, at den kan lave flotte kurver, rundinger og mønstre.

En anden måde at beskrive det på er, at stiksaven er mesterlig til at “save om hjørner”. Skal du eksempelvis lave et hul til håndvasken, er stiksaven det ideelle stykke værktøj. Den er også perfekt til at afkorte lægter eller plader. Derudover er stiksaven let at betjene, hvilket gør den skøn at bruge for nybegyndere såvel som mere garvede. 

3. Forny det gamle med en excentersliber

Det tredje stykke værktøj, vi vil anbefale dig at forsyne din værktøjskasse med, er en excentersliber. Det er altså en fantastisk maskine, hvis du er gør-det-selv-entusiast. Du kan nemlig forny alt fra gamle møbler til spændende loppefund med excentersliberen.

Den er din ven, når der skal fjernes gammel maling og lak, men du kan også bruge den til både at pudse og polere. Det kræver bare, at du monterer en polerskive på værktøjets slibesål. Du kan også tilføje polersvamp og filtskive, hvis resultatet skal være helt i top.

Du kan finde alt fra skruemaskine til stiksav og excentersliber hos Carl Ras. Her finder du de største og mest pålidelige brands som Milwaukee og Bosch, så du er sikker på, at det er ægte kvalitet, der kommer i værktøjskassen.

Du vil (garanteret) også kunne lide