Hænder, der strikker
© iStock

14 ting, du kender til, hvis du er bidt af en gal strikkepind

Kan du heller ikke sidde foran fjernsynet, uden at det kribler i din fingre for at hive fat i strikketøjet? Så læs med her

8. oktober 2017 af Katrine Ellen Allentoft Haslund

1. Mens dine kollegaer glæder sig til at få fri og komme hjem til deres familie, glæder du dig til at komme hjem til dit strikketøj. Det bliver da også dejligt at komme hjem til familien, men de kan jo klare sig selv – det kan din halvfærdige sweater ikke... 

2. Din dyrevelfærdsbevidste teenager blev temmelig frustreret, da du kom hjem med babyalpakagarn. Det tog dig timevis (som du kunne have brugt på at strikke i stedet) at forklare hende, at det altså ikke kom fra en ‘babyalpaka’.

3. Mens resten af Danmark samles om Den store bagedyst, er du helt vild med den mindre kendte Den store strikkedyst. Du elsker Vithard Villumsen og hans vilde strik!

4. Du har med tiden udviklet et ret tæt forhold til kvinden, der står i din yndlingsgarnbutik. Tina forstår fuldstændig dine strikkebehov og ringer, hver gang hun har fået en ny leverance af garn, som hun tror, du ville være interesseret i.

5. Tv og strik hører sammen som Aran-garn og pinde 5. Det føles bare ikke rigtigt at sidde foran fjernsynet uden strikketøjet. 

6. Du går ikke med små håndtasker. Hvis ikke du kan mase minimum to strikkepinde og en garnnøgle ned i tasken, så er det ligemeget, om den er pæn! 

7. Du kender ikke til kedsomhed. Om du venter i venteværelset hos lægen, sidder i bussen eller holder ude foran skolen og venter på, at dit barn får fri – så strikker du.

8. I din familie får I aldrig kolde fødder. Du sørger nemlig for, at I altid har varme sokker hen over vinteren.

9. I et anfald af optimisme og impulsivitet køber du en rest garn og regner med, at du har pinde i en passende størrelse. Det var dog ikke tilfældet, og du ender med at kaste dig ud i arbejdet med pinde i en størrelse plus – og trøjen bliver alt for stor!

10. Pyt! Den alt for store sweater kan reddes med en tur i en varm vaskemaskine. Klip til, at din datter blev jublende glad for den nye trøje til hendes Barbiedukke... 

11. Du er dybt mistænksom over for katte og hunde. Dit og din venindes forhold blev aldrig det samme igen, efter at hendes hund havde ædt ærmet på din næsten færdige cardigan med det meget komplicerede mønster. 

12. Du mødes jævnligt med kvinderne i strikkeklubben. Her ordner I lige verdenssituationen ved at strikke plastfrie bomuldskarklude

13. Den frustrationen, der skyller ind over dig, når du opdager en fejl i bunden af den sweater, du lige er blevet færdig med. Din mand, som sweateren er beregnet til, er egentlig ligeglad, men det er du ikke! Altså må det hele trævles op...

14. Du er helt vild med efterår og vinter! Det er verdens bedste undskyldning for at strikke varme ting til hele familien.   

Du vil (garanteret) også kunne lide