Mor ser på datter
© iStock

14 hyggelige ting, du skal lave med din datter mindst én gang

Trænger du og din datter til lidt mor-datter-tid? Så har vi 14 gode forslag til jer!

6. oktober 2017 af Anne-Mette Søndergaard

1. Få en drink sammen 

Denne kommer selvfølgelig an på, hvor gammel din datter er, men det er hyggeligt at få et enkelt glas vin sammen i ny og næ. Så kan I diskutere hele verdenssituationen og rigtig komme ind på livet af hinanden – det er kvalitetstid!

2. Afhold ‘koncert’ i bilen 

Dette lyder måske som en lille ting, men kvalitetstid behøver ikke at tage hele dagen, og det er utrolig sjovt at synge sammen – især til musik, der betyder noget for jer begge to. I kunne for eksempel gøre det til en konkurrence og se, hvem af jer der kan hele teksten til en af jeres yndlingssange.  

3. Tag på loppemarked 

Hvis din datter skal til at flytte hjemmefra, eller du gerne vil omdekorere stuen, så er sådan en udflugt perfekt. På loppemarkeder kan du og din datter finde en masse finurlige og smukke ting, som I kan tage med hjem.

4. Lad hende forkæle dig 

Nu hvor din datter (næsten) er blevet voksen, har hun sikkert lyst til at gøre dig glad som tak for alle de gange, du har gjort noget for hende. Det kunne for eksempel være, at I tager på restaurant, og hun betaler – her er det kun fantasien (og hendes pengespung), der sætter grænser. 

5. Spis dessert, til I revner 

Det lyder måske ganske barnligt, men hvem har ikke haft drømmen om kun at spise dessert? Det er en sjov ting for en datter at gøre med sin mor, for det er lidt ‘forbudt’ – du har sikkert selv sagt til din datter, da hun var yngre, at hun ikke fik sin dessert, medmindre hun spiste alle sine grønsager. 

6. Spil brætspil, indtil I segner 

Lidt venlig konkurrence er altid sjovt, så du og din datter kan drille hinanden. I kunne for eksempel finde et af de brætspil frem, I elskede at spille, da din datter var lille – og hvis I mangler nogle spillere, så kunne I inkludere resten af familien, og du og din datter spiller på samme hold.

7. Giv hende en guidet tour gennem din barndom 

Du var også barn engang. Det kunne være spændende for dit barn at se, hvor du voksede op sammen med morbror Svend, mormor og morfar. Du kan også vise hende dit gymnasium og det sted, du smugkyssede med ham den lækre fra 3.g. – det vil hun helt sikkert synes er meget underholdende.

8. Hiv fotoalbummet ned fra reolen 

Din datter har selvfølgelig altid været sød og nuttet (bortset for det fotografiske bevis, hvor hun havde smurt hele køkkengulvet ind i babymos). I vil grine og græde sammen – og det lyder måske som en kliche, men I kommer til at indse, hvor hurtigt tiden flyver af sted.

9. Shoppeturen

Mor og datter-beskæftigelsen nummer 1, men der er en grund til, at netop denne ting er blevet en klassiker. Efter shoppeturen kan I tage ind på en café og få noget lækkert at spise. 

10. Lav mad sammen 

Om det så er onsdag aften eller til jul, kan I selv vurdere ud fra, hvor dygtige I hver især er i et køkken, men I kunne finde en gammel familieopskrift frem (måske mormors frikadeller). Du vil smile over, at netop denne opskrift vil blive delt med endnu en generation.

11. Tag på museum 

Denne tur kunne I for eksempel blande sammen med shoppeturen, hvis museumsture ikke 100 procent er noget for jer. Men det at gå en stille tur blandt smukke malerier eller historiske objekter har en beroligende effekt, og så kan I diskutere dem over caffé latten bagefter. 

12. Brug en regnfuld dag på et film-maraton 

Regnfulde dage kan være lidt kedelige, især i en weekend, men der har du en oplagt chance for kvalitetstid på sofaen med din datter. I kan endda finde på et tema; det kan blandt andet være Disney, romantiske komedier, eller hvad der nu lige end er jeres filmpræference – det kan kun blive en hyggelig dag! 

13. Tag i teatret

Teatret er det sted, der blander kultur og underholdning bedst, så du og din datter kan helt sikkert finde noget, der passer til jer begge to. I pausen kan I så diskutere, hvilke elementer I synes bedst om.

14. Klæd hinanden på 

Du har helt sikkert haft lyst til at ændre på din datters tøjstil, og hun har helt sikkert haft samme lyst til at ændre din. Hvorfor så ikke gøre en dag ud af det? Klæd hinanden ud på forskellige og måske endda sjove måder – det kan være, at du kommer til at se dig i noget, du slet ikke havde tænkt, du ville se godt ud i, men faktisk gør!

Du vil (garanteret) også kunne lide