Mor med hendes tvillinger
Fordi det er noget HELT særligt at være mor til tvillinger! © Getty Images

10 ting, kun mødre til tvillinger forstår

Fastelavnskostumer er super sjove – lige indtil dine tvillinger ikke rigtigt gider det der med at være identiske mere ...

6. juli 2016 af Sørine Theen Nørreslet

Hvis du er mor, ved du udemærket godt, at det er hårdt arbejde at få en baby – men hvis du er tvillingemor, ved du udemærket godt, at det er en HELT anden historie at få to babyer på én gang. Grin med, når vi har samlet ti ting, kun mødre til tvillinger forstår.  

1. Du blev spurgt om, hvordan dine børn blev undfanget
... af alle! De fleste vil være super interesserede i, om dine børn blev undfanget naturligt eller ved hjælp af kunstig befrugtning.

2. Dit graviditetstøj startede i størrelse "9 måneder henne"
Kvinder, der er gravide med ét barn, får spørgsmålet "Gud, det er da lige oppe over, er det ikke?," når de er otte - ni måneder henne. Du fik det allerede efter to måneder ...  

3. Hvis dine tvillinger er identiske, er du sådan cirka den eneste person (måske lige undtagen børnenes far), der kan kende forskel på dem

... selvom alle da burde kunne se, at Christians øjne er en smule rundere end Victors? 

4. Du ved, at du – sammen med de andre mødre til tvillinger – er den eneste, der virkelig forstår betydningen af at være træt 
Folk taler om, at det er hårdt at have en nyfødt. Prøv så at fordoble den følelse – så har du en nogenlunde idé om, hvordan det er at være nybagt mor til to på én gang.

5. At have ammet tvillinger har givet dig en helt ny form for respekt for dine bryster
Du var stolt af dine bryster før, du fik dine tvillinger – men efter at have ageret transportabel madpakke for to i adskillige måneder, synes du faktisk, de fortjener en medalje eller to!

Tvillinger
Du er sådan cirka den eneste person, der kan se forskel på dine enæggede tvillinger. © iStock

7. Fastelavnskostumer er det bedste
... eller det var de i hvert fald lige indtil dine tvillinger ikke længere syntes, det er sjovt at være klædt ud som matchende par eller helt ens karakterer.

8. Nogle gange bliver du nødt til at lade den ene baby græde
... og du lærte hurtigt ikke at få dårlig samvittighed over det. Som tvillingemor bliver man nogle gange nødt til at tage sig af sin ene baby, mens den anden ligger på gulvet og græder. Og sådan er det bare! 

9. De første par år har du absolut ingen sympati for mødre med kun én baby
Du synes generelt, du er et venligt menneske, men hvis en mor til én baby brokkede sig til dig over at være udmattet, ja så skulle hun altså ikke regne med at kunne græde ud ved din skulder. 

10. Efter de første par år har du til gengæld masser af sympati for mødre med kun én tumling
Når dit yngel går fra baby til tumling, er det pludselig en gave, at der er to af dem – for så kan de nemlig underholde hinanden, mens du langt om længe kan læne dig bare lidt tilbage. 

Du vil (garanteret) også kunne lide