Tim og Bum fra Askepot
© Disney

Sveriges gader forvandles til et eventyrligt miniunivers for mus

En helt ny form for streetart viser sig i Malmø, hvor du skal kigge rigtig godt efter for at lægge mærke til de kreative detaljer

27. december 2016 af Rie Louise Kirkebjerg

Norge gav os SKAM, og nu giver vores svenske naboer os streetart på en helt ny måde. Kunstnere i Sverige giver os nemlig lyst til at hive de to små talende mus Tim og Bum ud af Askepot-eventyret og pakke kufferten til Malmø, hvor der flere steder er lavet små butikker til mus.

Miniaturebutikker og bittesmå cykler

Du skal kigge godt efter for at lægge mærke til kreationerne – de er nemlig bittesmå. Den nye form for streetart byder blandt andet på et miniaturebageri, og gruppen bag det lille kreative univers til mus skriver på deres Instagram-profil, at vi (heldigvis) får endnu mere at se til miniaturebutikkerne i 2017.

At skabe en lille verden til mus på vores egne gader får os virkelig til at ønske de talende mus frem i de små butikker, som både udsmykkes med minicykler, skraldespande og bittesmå stole og borde. Selv mandler og valnødder ser utrolig store ud i butiksvinduet!

Et eventyrligt, kreativt og (virkelig!) detaljeret univers har kunstnerne altså i den grad formået at få frem på de ellers kedelige mure. Kan vi ikke også få et parallelt univers til mus i de danske gader?

Se den eventyrlige og nye form for streetart her:

Du vil (garanteret) også kunne lide