Catherine King og Wayne Adams
© iStock

Selvforsynende par har bygget deres helt egen ø

Læs historien om parrets selvforsynende ø, og se billederne af de vilde huse på øen, som parret har bygget uden et eneste stykke elektrisk værktøj

23. november 2016 af Amalie Caroline Møller Bonde

Hvad ville du medbringe på en øde ø? Kunstnerparret Catherine King og Wayne Adams er ikke i tvivl – de ville vælge hinanden.

Parret har rent faktisk kastet sig ud i eventyret og bygget deres helt egen ø ud for Vancouver Island, hvilket må siges at være et imponerende stykke arbejde. Det er dog ikke en øde ø (tværtimod), men det gør ikke historien mindre romantisk.

De ønskede at finde en bæredygtig måde at leve på, uden penge og bekymringer. Derfor valgte parret at bygge deres helt egen ø, som de har navngivet Freedom Cove. Og som om det ikke skulle være nok, har de også bygget alt i hånden, helt fra bunden og uden et eneste stykke elektrisk værktøj.

Dansegulv, fyrtårn og kunstgalleri

Øen har flere drivhuse, hvor Cathrine dyrker frugt og grøntsager, og hvor Wayne fanger fisk fra havet til aftensmaden. Vand bliver de forsynet med fra et vandfald i nærheden. 

Der er også mulighed for at danse på øen, for parret har nemlig lavet deres helt eget dansegulv, så de kan få svinget hofterne. Desuden har de et fyrtårn og naturligvis også et kunstgalleri.

Hvis Cathrine og Wayne savner byen, skal de sætte hele 45 minutter af for at komme til den nærmeste by. Men mon ikke de har vendt sig til det, for parret har nemlig boet der i hele 24 år.

Kig med nedenfor, hvor du kan se den bærerdygtige og farverige ø.

Du vil (garanteret) også kunne lide