Bedsteforældre med børn og børnebørn
© iStock

Sådan bliver du den perfekte bedsteforælder

Din 'karriere' som bedsteforælder begynder, så snart dine børnebørn bliver født. Men hvordan sikrer du dig, at du bliver den elskede farmor eller mormor?

22. september 2016 af Louise Gellert Kätow

De fleste af os har kun lutter gode minder, når det kommer til vores bedsteforældre. En stor del af os vil med hånden på hjertet kunne sige, at vores bedsteforældre er nogle af de vigtigste mennesker, vi har haft i vores liv. Men hvordan bliver du selv den elskede bedsteforælder

Liv har samlet 4 gode tips til, hvordan du opnår denne status – se med her.

1. Slap af sammen

Gør en indsats for at nyde fritiden med dine børnebørn. Som bedsteforælder har du lov til at være sammen med med dine børnebørn uden de samme daglige gøremål, som forældrene har. Tillad dig selv at sætte farten ned og bliv fuldstændig opslugt af samværet med de små poder. 

Samvær i et langsommere tempo end normalt vil give børnene en fornemmelse af, at tiden er ‘god’, og at de ikke behøver at skynde sig og have travlt. Det giver dem den psykiske plads til at føle, reflektere og udtrykke følelser, og det vil styrke dit bånd til dine børnebørn. 

Det er også her, at der skal være tid til at snakke om alt. Del dine tanker og lad ikke mindst dit barnebarn dele ud af alt det, som fylder hans eller hendes hoved. Det vil gavne jeres forhold både nu og på sigt. 

2. Gå udendørs

Børn elsker at være udendørs og gå ture til parken eller på stranden, og det kan derfor være et godt springbræt for nogle vidunderlige eventyr og glade minder. Gåture i naturen eller heldagsture kan give jer masser af interessante ting at tale om, og vandaktiviteter kan være særligt sjove. 

At kaste sten i vandet er bare en af de simple aktiviteter, der kan være fascinerende for børn. Du kan starte disse aktiviteter, når børnene er små og udvide legene, når de bliver ældre.

Gåture i skoven
© iStock

3. Del interesser

En god måde at tilbringe tid sammen kan være at lave hobbyer og aktiviteter, som du eller dit barnebarn elsker. Nogle gange kan aktiviteter, som du ikke havde forventet, at dine børnebørn var interesserede i, vise sig at være sjove for jer begge. Det kan for eksempel være strikning eller havearbejde, som de normalt ikke beskæftiger sig med. 

I kan på samme måde lave noget af det, som børnene brænder for. De vil dele deres viden og åbne sig op på nye måder, og det vil helt sikkert gøre jer tættere. Det kan eksempelvis være samlekort eller Harry Potter-bøgerne, som optager dem lige nu, og som I sammen kan nørde. 

4. Lær fra dig

Hvis du stadig arbejder, kan et besøg på din arbejdsplads være en god måde for dit barnebarn at lære dig bedre at kende. 

Hvis du er pensioneret, kan billeder og historier om, hvordan dine arbejdesdage var, gøre det samme.

Du kan også hive børnebørnene med i køkkenet og lære dem at lave mad, eller hvis du har et andet talent, kan du lære det fra dig. Hovedsagen er, at dine børnebørn lærer af din erfaring, og at I på den måde får et tættere bånd. 

Du vil (garanteret) også kunne lide