The Crown Netflix
© Netflix

Så meget har dronning Elizabeths brudekjole i The Crown kostet

Vi kan afsløre, at det ikke ligefrem har mindsket budgettet at skabe kjolen, der er en tro kopi af den originale brudekjole

8. november 2016 af Amalie Caroline Møller Bonde

Hvis du endnu ikke er gået i gang med Netflixs nye serie The Crown, kan vi i den grad anbefale dig at tænde for skærmen og følge med i skandalerne, det politiske magtspil og ikke mindst de forbudte romancer, som The Crown byder på, hvor vi følger den britiske dronning Elizabeth.

Serien er blandt de dyreste produktioner nogensinde, da den har kostet intet mindre end 130.000.000 dollars (ca. 875.132.180 danske kroner) at lave, hvilket ikke er helt uden grund.

Ikke en billig affære

I første episode ser vi nemlig dronning Elizabeth blive gift med sin prins Phillip i Westminister Abbey, og i den anledning blev der genskabt en nøjagtig kopi af dronningens brudekjole fra 1947, som tog hele syv uger at lave og kostede hele £30.000 (ca. 250.838 danske kroner) – selvom den kun bliver vist i syv minutter.

Dog må arbejdet siges at være det hele værd, for skuespilleren Claire Foy ser helt fantastisk ud i kjolen, som hun var iført de fem dage, det tog at lave scenen.

Kig med i traileren herunder til den første sæson af den populære serie, hvor du kan få et glimt af den dyre, men også meget smukke brudekjole og ikke mindst begynde at glæde dig til sæson 2, som allerede er ved at blive produceret. 

Du vil (garanteret) også kunne lide