Dame med sin computer
Dame med sin computer© depositphotos.com

Nyd filmen uden hak og knas med godt bredbånd

Dit bredbånd og din udbyder har en stor betydning for filmoplevelsen, når du streamer derhjemme. Her er vores bedste tips til, hvordan du får en super forbindelse.

16. november 2022

Streamingtjenester med film og serier er en stor del af mange danskeres verden. Det er ren luksus, at vi kan klikke os til god underholdning på bare et par sekunder. Det er imidlertid op ad bakke med underholdningen, hvis forbindelsen er drilsk. Heldigvis er der nogle ting, du kan gøre.

Film og fiber er bedste venner

Du kan med fordel tænke på dine streaming-vaner, når du skal vælge bredbånd. Det skal nemlig være hurtigt og stabilt, hvis filmen skal streames i høj kvalitet, og uden hak og knas. Det kan også være, at I er flere, der bruger internettet på én gang - fx til at arbejde, streame eller game - og så er hastigheden alfa og omega.

Fibernet kan være en rigtig god løsning for dig, der vil have bredbånd, der bare spiller. Fibernet er nemlig ekstra hurtigt, og i det hele taget mere effektivt end COAX. Fiber kan altså være det bedste bredbånd for dig, der vil kunne nyde nettet ubegrænset og uproblematisk.

YouSee er Danmarks største udbyder af fibernet, hvorfor det er et oplagt selskab at købe abonnement hos. Her kan du snildt finde et godt bredbåndstilbud - eventuelt med streaming, så du ikke skal betale for din streamingtjeneste ved siden af. Det kan gøre det en hel del billigere at film- og seriehygge.

Flere tricks til at få forbindelsen i topform

Når du har fundet det bedste og billigste bredbånd for dig, handler det om at få placeret routeren hensigtsmæssigt. Det har nemlig en afgørende betydning for forbindelse, om din router står godt eller mindre godt.

En klassisk fejl, mange begår, er at sætte routeren ind i et skab eller endda i et teknikrum. Det er fristende, fordi man så ikke skal se på den teknologiske tingest i hverdagen. Der er bare dét, at det giver rigtig dårlige odds for din forbindelse.

Det er nemlig svært for radiobølgerne at trænge igennem døre og skabslåger og forsyne din enhed med internet. Det er en langt bedre løsning at placere routeren, så internettet frit kan strømme mellem dén og enheden. 

3 tommelfingerregler for placering af routeren

Der er 3 gode tommelfingerregler, du kan følge for placering af routeren, så du får det bedst mulige internet: Den første er, at routeren skal stå frit; den anden er, at den skal stå centralt; og den tredje er, at den skal stå højt.

Din router skal stå frit, fordi radiobølgerne så har nemmere adgang til din enhed. Den skal stå centralt, i den forstand at den skal stå så tæt på de enheder, du skal bruge, som muligt. Jo kortere afstanden er, jo bedre vil forbindelsen nemlig være. Hvis du primært bruger bredbåndet i stuen, er det altså ikke den bedste løsning at have routeren placeret i entréen eller på hjemmekontoret.

Det kan være en god idé at placere routeren lidt oppe i højden. På den måde skal radiobølgerne nemlig ikke finde vej mellem bordben og møbler, der står på gulvet. Når du følger disse 3 tommelfingerregler, kan filmen blive endnu bedre, flottere og skarpere. God fornøjelse!

Du vil (garanteret) også kunne lide