Mette Bluhme Rieck tv-vært
Mette Bluhme Rieck er vært for tv-programmet "Danmarks stærkeste hænder."© Per Arnesen/DR

Mette Bluhme Rieck: Jeg går ind i folk med træsko på – og nu med sikkerhedssko

Mette Bluhme Rieck vender tilbage til tv-skærmen i spidsen for et nyt program om seje håndværkere. Vi har spurgt hende, hvad det går ud på.

27. oktober 2022 af Karen Greve

Mette Bluhme Rieck er kun lige knap tilbage fra barsel. Mens hun svarer på spørgsmål om sit nye tv-program, triller hun barnevognen rundt med ni måneder gamle Bille, der også har været med på optagelserne som helt lille. Konceptet bag programmet Danmarks stærkeste hænder er tydeligvis noget, den erfarne vært fra Aftenshowet føler stærkt for.

Hvad er ideen bag programmet?

“Først og fremmest er det underholdning, men det gør da ikke noget, hvis vi kan få nogens øjne op for, hvor fedt det er at være håndværker. Alle de medvirkende har pæren i orden, de egner sig bare ikke til at sidde hele dagen bag en skærm. Og Danmark mangler i den grad unge mennesker, der har lyst til at uddanne sig indenfor håndværk, så hvis vi kan snige en morale ind om, at håndvæk er cool, så synes jeg, at det er fantastisk.”

deltagere i tv-programmet Danmarks stærkeste hænder
De 10 deltagere skal dyste om at vinde "Danmarks stærkeste hænder"© Per Arnesen/DR

Hvilke udfordringer udsætter I deltagerne for?

“De skal dyste mod hinanden i forskellige konkurrencer, så det handler ikke om deres respektive fag. Vi placerer dem for eksempel på en havn eller en skrotplads og lader dem løse en opgave i grupper. Et sted skal de bygge fundamentet til et hus sammen. Et andet sted skal de måske finde ud af at få et toilet til at skylle ud. Der kan være opgaver, som kræver muskler, men det handler også om at kunne læse en instruktion og tænke hurtigt.

Hvorfor er du en god vært til dette program?

“Jeg har ganske vist ikke siddet i mange skurvogne, men jeg har været i mange omklædningsrum via min sport, så jeg bilder mig ind, at jeg kender tonen. Jeg er typen, der går ind i folk - ikke med træsko på men med sikkerhedssko på i det her tilfælde (he, he). Jeg har bestemt selv et veludviklet konkurrence-gen og det er en spændende udfordring for mig at være vært i et program med så meget konkurrence. Det har jeg ikke prøvet før.”


Er du selv en stærk person?

“Ja, det synes jeg faktisk, at jeg er. Jeg er fra Vestjylland og står ret fast i blæsevejr. Jeg kan også vælte, og jeg kan blive meget vred, men min vrede brænder hurtigt ud. Jeg har en evne til at finde ind til det sted, hvor jeg står fast - og det, tror jeg, handler om min familie og min baggrund.”

Danmarks stærkeste hænder får premiere på DRTV og DR1 d. 27. Oktober, 2022.

Du vil (garanteret) også kunne lide