Fame | Miss Grant | Debbie Allen

Hvor blev danselærerinden Miss Grant fra Fame af?

Vi ville så gerne være den seje lærerinde med ben i næsen og lange, lækre stænger. Læs her, hvad hun laver i dag

14. maj 2017 af Katrine Vendelbo

Du har stensikkert også danset gennem din ungdom til Fame-filmens soundtrack af samme navn, men kan du huske danselærerinden miss Grant, som blev spillet af Debbie Allen? Så kan du nok også huske hendes barske (men sande) ord til de kommende elever på New York High School of Performing Arts:

“You've got big dreams, you want fame. Well fame costs, and right here is where you start paying; in sweat.”

Men hvad er der egentlig blevet af den seje lærerinde med ben i næsen, lange stænger og det imponerende dansetalent?

Debbie Allen
© Wenn

Her er Debbie Allen i dag

Inden gennembruddet i Fame havde Debbie Allen allerede erobret de skrå brædder på Broadway i rollen som Anita i West Side Story. Rollen som danselærerinden miss Grant gav hende også en rolle i TV-versionen af Fame, som rullede over skærmen i 1982-1987.

Siden de famøse Fame-dage har Debbie Allen haft rigeligt at se til. Hun har blandt andet været med i The Cosby Show, produceret flere film og selv medvirket i 2009-versionen af Fame, hvor hun spillede rollen som rektor på New York High School of Performing Arts. Hun har også fået æren af at være med i og producere flere afsnit af Grey's Anatomy

Dansen har hun dog heller ikke lagt på hylden. Hun har undervist flere Hollywood-stjerner som f.eks. Paula Abdul i dansekoreografi og lavet koreografi til Oscar-showet 10 gange. I 2001 startede hun sit eget non-profit danskeakademi, og i 2007 begyndte hun at optræde som gæstedommer i den amerikanske udgave af det kendte danseprogram So You Think You Can Dance. 

Så det lader til, at den kære Debbie tog den afsluttende sætning “Baby, remember my name” i Fame-sangens omkvæd meget bogstavelig. Vi er stadig imponerede!

Kilder: Imdb.com, Takepart.com 

Du vil (garanteret) også kunne lide