Moesgaard Museum udstilling om alderdom
Fra 8. februar kan du på Moesgaard Museum se udstillingen 'Når jeg bliver gammel’.© Maria Louw | Lone Grøn | Lotte Meinert | Moesgaard Museum

Hvad vil det sige at blive gammel forskellige steder i verden? Dansk museum åbner udstilling om alderdom

Alderdom er egentlig en sjov størrelse. For hvad vil det sige at blive gammel? Og hvordan bliver det mon for dig og mig at blive gammel? En ny dansk udstilling udforsker begrebet alderdom fem forskellige steder i verden

24. januar 2020 af Redaktionen

I en dansk samtid optaget af sund og aktiv aldring, hvad kan man lære af at lytte til dem, hvis alderdom er præget af forfald og usikkerhed?

Fra d. 8. februar til d. 1. juni 2020 kan man på Moesgaard Museum ved Aarhus se udstillingen 'Når jeg bliver gammel’, som udforsker begrebet alderdom fem forskellige steder i verden, og som er blevet til i et samarbejde mellem antropologer, filosoffer og en billedkunstner.

Fælles refleksion over alderdommen

Udstillingen inviterer dig indenfor i en række ældre menneskers liv til en fælles refleksion over, hvad det gode gamle liv kan være, når alderdommen er svær: En enlig kvinde i Kirgisistan. En eksiltibetaner i Dharamsala i Indien. En kvinde på demensafsnit i Danmark. En klanleder fra Ik-samfundet i det nordlige Uganda. En afroamerikansk bedstemor i Los Angeles i USA.

Udstillingen består af fem 'hjem' – et for hver person. Indenfor kan publikum opleve den aldrende persons tilstedeværelse, sætte sig på personens stol, kigge ud ad vinduet og lytte til omgivelserne. Altsammen til lyden af de aldrendes stemmer som fortæller om minder, om at være gammel og meget andet.

Formålet med udstillingen er at undersøge, hvordan det er at blive gammel forskellige steder i verden ved at sammenligne fire centrale temaer: Krop, nære relationer, levet liv og hjem. Og vi er ret overbeviste om, at vi alle kan have gavn af at blive klogere på noget af det, der måske venter os og betragte alderdommen i et nyt og anderledes perspektiv.

Skal du afsted? Du kan læse endnu mere om udstillingen og billetpriser her.  

Du vil (garanteret) også kunne lide