Moden kvinde står med sin cykel
© iStock

Du ved, du er fra Jylland, når …

... du synes, at ordet ‘træls’ bare er et gedigent jysk ord. Det dækker jo over alt, der er bare rimer på irriterende + 16 andre sjove eksempler

5. marts 2017 af Jane L. Hansen

… du selv synes, du taler rigsdansk. Folk fra Sjælland taler københavnsk!

 

… du er overbevist om, at det sted, hvorfra busser og toge går, er banegården. Også i København. Af den grund ved vi heller ikke, hvad København H er, for det hedder jo Københavns banegård.

 

… du mener, at anhængertrækket bør være et fastmonteret element på bilen. Hvordan kan nogen overhovedet leve uden jydekrogen?

 

… du mener, at offentlig transport er det nemmeste i Jylland. Derfor er vi også særligt opmærksomme, når vi kommer til København – her kan vi nemlig risikere at ende i Sverige, hvis vi stiger ombord på det forkerte tog eller bus.

... du synes, at ordet ‘træls’ bare er et gedigent jysk ord. Det dækker over alt, der er bare rimer på irriterende.


… du føler, du skal gøre dig umage med sproget, når en københavner kommer på besøg. Ellers risikerer vi at gentage os selv 20 gange, før det går op for vedkommende, at ‘tøws’ betyder ‘synes’. På jysk.


… dit besøg på Sjælland som minimum inkluderer en tur i Tivoli. Sjællands hovedattraktion. Hvis der bliver tid til det, tager vi selvfølgelig ind på Strøget bagefter.


… du handler alt, hvad der minder om øl, sodavand og slik ved grænsen. Grænseslik, kalder vi det. Af samme grund forstår vi heller ikke konceptet pant på dåser.

… du har haft kørekort siden du var 18 år. Ellers var det jo helt umuligt at komme frem, når vi skulle i skole, til sport eller besøge veninder.

 

… du tit fortæller vidt og bredt om, hvor stort et hus du kan få i Jylland til ingen penge. På Sjælland (læs: København) koster en lille lejlighed jo det samme som et stort hus i Jylland.

 

… du ikke bliver overrasket over den græssende ko på marken. Du er vokset op med et hav af køer omkring dig.

 

… du er blevet mødt med spørgsmålet: ”Du er da ovre fra Herning, ik?! Så må du da kende Susanne?”. Nej. Jeg. Kender. Ikke. Susanne.

… det er helt naturligt for dig at prutte lidt om prisen. Også selv om det er i modebutikker – den plejer jo at gå hos den lokale købmand.


… du bliver helt overvældet over Københavns muligheder for bland-selv-slik. Der findes jo et hav af butikker, hvor de KUN sælger bland-selv-slik. Det er ikke kun et lille hjørne i den lokale kiosk.


… du bliver småklaustrofobisk uden en have. Bevares, altanen er jo udemærket. Når det nu skal være.


… du synes det er dødlækkert, at du kan gå ned og handle, uden du møder alle dine naboer og gamle klassekammerater. Og på samme tid erkender vi, at det rent faktisk er hyggeligt at få en sludder med Lis fra den anden side af gaden, når vi handler ind.

Du vil (garanteret) også kunne lide