Louise med blomster og stolt kavaler-blomster
© Privat | PR

Drømmer du om en blomstrende have? Så skal du shoppe frø disse steder!

Magasinet Livs journalist Louise giver dig her sine bedste tips til, hvor du kan finde spirende havelykke på pose!

13. april 2022 af Louise Thorsted

Blomstrende virksomhed 

Jeg elsker historien bag frø-webshoppen Botania: Sara er vild med blomster og har lavet 70 kvadratmeter af sin parcelhushave til skærehave. Sidste sommer sagde hun sit job som kostumier på Det Kongelige Teater op for at være på fuldtid i sin frø-webshop.

Hun har blandt andet mere end 30 forskellige ærteblomster i sin webshop og stor forkærlighed for blomster i lilla og rosa nuancer. En pose ærteblomster-frø koster 30 kr.

BOTANIA.DK

Sara i sin skærehave, som er leverandør til hendes webshop Botania.dk
Sara i sin skærehave, som er leverandør til hendes webshop Botania.dk.© PR

Stolt kavaler-frø

Frø fra Tine Albinus var noget af det første, jeg såede i min egen lille have. Når jeg klikker ind på hendes hjemmeside, skal jeg holde tungen lige i munden, for jeg vil have det hele. Stolte kavalerer er fast på indkøbssedlen, og det var den smukke, matgrønne og lilla voksurt også, men inspireret af Tine Albinus selv er jeg nu begyndt at samle frøene hvert efterår, så jeg er blevet selvforsynende med voksurt.

En pose stolt kavaler-frø koster fra 23 kr.

ALBINUSFRO.DK

Stolte kavalerer
Hvem kan da stå for stolte kavalerer!© PR

Gamle sorter

Må din køkkenhave også gerne blomstre – det gør det meste jo, når det går i frø – så tjek Camilla Plums store udvalg af frøposer, som appellerer til dig, der har en holdning til gamle sorter, økologi og dyreliv i haven. Men også til dig, som bare gerne vil have et vildt smukt bed. 

Hvis du vil spare køreturen til Fuglebjerggaard i Helsinge eller til Jægersborggade i København, bestiller du bare online. En pose akeleje-frø koster fra 30 kr.

NETBUTIK.FUGLEBJERGGAARD.DK

Grøntsager og urter
Lad der endelig gå blomst i dine grøntsager og urter.© PR

Det gode liv til alle

Frøbomber (yes, til at kaste, hvor der er brun jord), mikrospirer og frø til en kommende blomstereng. Handler du i frøhandlen Spirekassen, støtter du ikke kun biodiversiteten i naturen, men også en socialt rummelig arbejdsplads, der har de 17 verdensmål for øje i deres hverdag. Som de siger det på hjemmesiden:

“Plantedyrkning kan skabe grobund for fællesskaber. Fællesskaber bryder ensomhed.”

En frøbombe koster fra 29 kr.

SPIREKASSEN.NU

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 7. april 2022.

Du vil (garanteret) også kunne lide