Mor og søn
© Getty Images

9 typiske ting, du kender til, hvis du har en søn

Han har det altid bare "fint", og du skal følge tæt med på sidelinjen til alle hans hobbyer for at få indsigt i hans liv. Læs med her, hvis det lyder bekendt

19. maj 2017 af Diana Bjerregaard Kristensen

Vi har før skrevet om det smukke og komplicerede forhold, du kender til, hvis du er tæt med din datter. Når det handler om forholdet til din søn, er der nogle fundamentale forskelle, men ikke desto mindre er forholdet til din søn også noget helt specielt og mindst lige så smukt.

Læs med lige her, hvis du og din søn også er tætte, og han i virkeligheden er lidt af en mors dreng.

1. Du kan spørge igen, igen og igen om, hvordan hans dag er gået, hvad han synes om den nye lærer, og om det går godt på fodboldholdet, men du får kun det samme svar: “Fint...”

2. Du var den eneste, der duede i rollen som trøster, omsorgsperson og underholder, men lige pludselig er det kun far, når det gælder fodbold, leg med spil og gadget, og når der skal snakkes relationer.

3. Du har skullet lære dig selv at interesse dig for de ting, der var vigtige for ham. Nu kender du lige pludselig ord som ‘off-side’, ‘clearing’ og ‘fair play’ – og hvad navnene på de forskellige Pokémon er.

4. Du har nok også haft ret travlt, hvis du har en energisk dreng, der har haft flere forskellige hobbyer. Det er måske ikke meget, han selv fortæller, og derfor går du ekstra meget op i at følge ham i hans hobbyer – du er jo hans største fan.

5. Du kan føle dig cool det ene øjeblik, men han kan blive pinlig over dig på et splitsekund, og så er alt, hvad du gør lige pludselig bare helt forkert. Det har han til gengæld ikke noget imod at åbne op omkring.

6. Du værdsætter og priser dig lykkelig over de knus og kram, du er heldig at få en gang imellem. Nu hvor han er blevet ældre, er det ikke længere cool at kramme sin mor, men han er jo mors dreng, så der sniger sig heldigvis et ind her og der. 

7. Du fortsætter med at vaske hans tøj, smøre madpakke, rydde op og kigge forbi – selv hvis han er flyttet hjemmefra, bare så du kan forblive vigtig i hans liv. Du gør det med glæde, og det er han helt sikkert også glad for.

8. Du ved, han ringer, når han har fået en kæreste og skal have hjælp til at finde og købe en gave til kæresten. Han ved jo, at mor altid har ret!

9. Du forbliver den ultimative kvinde i hans liv, og hvis du er heldig at få en svigerdatter, så opdager du, hvor glad din søn er for dig – for han har sikkert valgt en kvinde, der er din klon, som bare er 30 år yngre...

Du vil (garanteret) også kunne lide