På et tidspunkt bliver den sjove far altså en anelse pinlig!
På et tidspunkt bliver den sjove far altså en anelse pinlig!© Getty Images

9 ting om fædre, som ingen mødre helt forstår

Hvor mange fædre kræver det at vende pølser til under ti børn? Samtidig med at alle ungerne græder på én gang.

2. juni 2022 af Karen Greve

Snakken ved grillen

Hvad er det, fædre snakker om, mens de griller pølser? Der er ofte en tyk rand af fædre i alle aldre omkring en havegrill, og der er altid kun en grill-gaffel. Hvad laver alle de andre?

Det indre legebarn

Evnen til at gå all in på en leg med togbaner, spille Mario Card med ægte engagement eller lave bomber i en pool, fyldt med feriegæster, fordi ungerne synes, det er sjovt, det er en far-ting, og gudskelov for den evne.

Hemmeligheden i skuret

Hvad er det, fædre altid lige skal ordne i skuret cirka fem minutter, inden der kommer gæster? Og mens vi er i skuret. Hvordan finder de nogensinde noget der ude, når de sjældent kan finde børnenes rejsekort, huer og badebukser, som ellers ligger et logisk sted?

Den selektive hørelse

“Vi har talt om, at A) Amanda skulle til tandlæge, B) Buster skulle køres til fodboldkamp eller C) Cecilie får venner på besøg fredag. Jo! Det har vi! Du nikkede.” (Men det var et distræt far-nik, og det gælder tydeligvis ikke).

Farjokes

Her på Magasinetliv.dk har en af de mest læste artikler i årevis været "Pinlige farjokes." Need we say more?Hvor mange skal man egentlig være for at vende en majskolbe på en grill?
Hvor mange skal man egentlig være for at vende en majskolbe på en grill?© Getty Images

T-shirten fra 1988

Hvorfor insistere på at beholde en skævtrukket t-shirt fra studentertiden eller fra en interrail i slutfirserne? Er det, fordi man holder muligheden åben for, at de ting en dag kommer tilbage sådan post familielivs-æraen?

Evnen til at undgå familienyt

Fædre kan være sammen med andre fædre en hel weekend og alligevel komme hjem uden at vide noget som helst om de andres familier. Fik Jeppes søn fundet en ny skole? Er Rasmus ved at blive skilt? Hvornår skal vi mødes med Marie og Jens i sommerferien. Pas til det hele.

Skiskydning og formel 1

Glæden ved sport på tv er et mysterium. Under OL kan det være en hvilken som helst sport, hvis Danmark har medalje-chance. I hvert fald bruger en del fædre timer foran fjerneren, uanset hvor ivrigt solen skinner, og hvor mange børn, der gerne vil til stranden.

Fest-nuet

Den der evne til at feste igennem uden tanke på dagen derpå og glad tylle drinks ned, selv om man har børn, der står op klokken seks eller ubekymret skrue op for musikken, selv om mini-malthe endelig sover, den er altså misundelsesværdig. Sidder den evne mon et sted i y-kromosomet?

Du vil (garanteret) også kunne lide