Mor og datter spiser is og krammer
© iStock

9 ting, du kender, hvis du er tæt med din datter

Hun er din største fan OG din største kritiker – jeres forhold er smukt, men til tider også en smule kompliceret...

28. januar 2017 af Diana Bjerregaard Kristensen

Forholdet mellem mor og datter er noget helt særligt – det kan være det bedste i hele verden, men hold nu op, det kan også være kompliceret.

Måske kan du genkende et par ting fra vores liste i dit forhold til din datter?

1. Du ved, at hun ringer hver eneste gang, der er sket noget godt eller skidt. Det har været en rigtig dårlig dag i skolen, hun har fået en god karakter, hun er kommet med på førsteholdet til fodbold. Du kan regne med, at du er den første, der får det at vide.

2. Du er til gengæld også vant til, at hun kan blive mere sur på dig end nogen anden. Og hold nu op, det kan være voldsomt. Der skal ofte ikke så meget til – et forkert svar kan udløse et udbrud. Du skal dog ikke tage det så tungt, for hun bliver jo altid god igen.

Mor i lyserødt tøj snakker til rådhåret pige
© Giphy.com

3. Du skal lægge ører til alt! Hun fortæller dig vitterligt alt, hvad der er sket i løbet af dagen. Det er en meget vigtig evne, at du formår at kunne holde styr på en MASSE navne – Stefan L. fra klassen, som er dødirriterende, Louise, Sara og Cecilie M., der er hendes bedste veninder i hele verden, og hende den seje Nanna, der går i klassen over. Drama skal ikke undervurderes, fordi det kan fylde en del hos en ung pige, og du skal opdateres i det hele.

4. Du skal holde tungen lige i munden for at balancere mellem at være mor og veninde – grænsen skal være der, men det er ikke nemt. Du vil virkelig gerne være hende, som hun kommer til, men du er stadig den opdragende. Det kan være super svært.

Lyshåret kvinde i sort blazer snakker
© Giphy.com

5. Din datters accept og mening betyder meget for dig. Derfor spørger du også tit om hendes mening. Du kan nemlig være sikker på at få et helt ærligt svar. 

6. Hun er din største fan OG din største kritiker. Hun fortæller dig uden at blinke sin hudløst ærlige mening om, hvad du har på, hvordan dit hår ser ud, og at du tydeligvis skal til at bruge mere øjencreme. Men når hun giver dig en kompliment, så er det virkelig det bedste i verden.

7. Du blander dig til gengæld måske i lidt for mange ting. Men du behøver ikke at blande dig i, om hun har fået bestilt vasketid (hvis hun er flyttet hjemmefra), om hun husket sin sports-bh til idræt, eller hvordan hun har arrangeret sit penalhus. Det kan hun sagtens selv klare. 

Datter fra Simpsons snakker
© Giphy.com

8. Du og din datter elsker at have alenetid med hinanden – om I skal til koncert, i biografen, shoppe, hygge i sofaen eller på ferie sammen, så er det noget I nyder og værdsætter.

9. Jeres forhold er kompliceret - I er mor og datter, men også en slags veninder. Det vigtigste er, at I har et helt særligt bånd, der binder jer sammen på godt og ondt, også selvom I får mange kommentarer fra andre om, at I skal klippe navlestrengen, eller at I er for tætte og ikke både kan være bedste veninder og mor-og-datter.  

Du vil (garanteret) også kunne lide