Pinlig mor
© iStock

9 ting, der gør dig til en pinlig mor ifølge din teenager

Ups ... Nu er du rent faktisk selv blevet den pinlige mor, som du synes, at din egen mor var

19. november 2016 af Diana Bjerregaard Kristensen

Vi har allerede beskrevet de meget typiske ting, du som mor kender alt for godt, hvis du har en søn eller et tæt forhold med din datter. Nu er sandhedens time kommet, hvor du får at vide, hvorfor du er en pinlig mor – ifølge din teenager. 

Men husk nu, at du ikke skal tage det personligt – de der teenagere har mange hormoner i kroppen, og der skal slet ikke meget til, før de bliver pinligt berørte, og så går det ofte ud over dig som mor

Du kan nok godt huske det, fra da du selv var teenager, og din mor var SÅ pinlig – nu sidder du så i samme situation ...

1. Når du kysser dem ude i offentligheden. Det ender som regel med, at din teenager vrænger sit ansigt, panisk flytter hovedet væk og tørrer kinden af med hånden.

2. Når du prøver at joke med deres venner. Det kan godt være, at vennerne synes, du er vildt sjov og griner af dine jokes, men din teenager kigger i stedet ondt på dig eller pinligt ned i jorden.

3. Når du retter på deres tøj – eller i værste fald deres hår. Hvis der er en hårtot, der stritter lidt, eller det ser lidt rodet ud, så lad for guds skyld være med at rette på det, for din teenagers hår er en hellig zone, som sidder præcis på den måde, de bevidst har valgt det. 

4. Når du behandler dem som et lille barn. Hvis de har sagt, at de gerne vil have en is med to kugler, så skal du ikke blive ved og ved med at spørge dem, om de nu er sikre på, at de ikke vil have tre i stedet for. Pinligt.

5. Når du kommenterer og liker deres billeder eller opslag på Facebook. Og det er faktisk ligegyldigt, om du skriver søde og kærlige kommentarer. 

6. Når du prøver at bruge udtryk, du er lidt for gammel til. “Ej, hvor er det nederen, hva'?”, “OMG, det sagde han bare ikke!” eller “LOL det er sjovt.”

7. Når du skal introducere dig selv over for alle, de snakker med. “Hejsa. Jeg er Peters mor. Hvor kender I hinanden fra?” Teenagere foretrækker jo at have lidt hemmeligheder. 

8. Når du prøver at give dem velmente og gode råd om kærester. Du har jo nogle erfaringer, som du meget gerne vil dele, men når det kommer fra mor, så er det bare ikke særlig cool.

9. Når du bliver belærende og vred ude blandt andre mennesker. At blive irettesat foran andre kan gøre selv den mest kølige teenager ret så pinlig, og du bliver nok også lagt på is i noget tid efter.       

Du vil (garanteret) også kunne lide