The Outsiders film
Hvilke stjerner var det nu, der fik deres debut i ungdomsfilmen Outsideren?© Zoetrope Studios, AMLF

9 tegn på, at du har en typisk moderne 40+ hukommelse

Kan du huske hvem, hvad, hvor...?

4. maj 2019 af Karen Greve

1. Du ser en film og genkender hovedpersonen. Du bruger resten af filmen på at prøve at komme i tanke om, hvor du før har set ham. Var han eventuelt med i ungdomsfilmen Outsideren? Det var der jo mange (senere stjerner), der var...

2. Du kan huske smagen af Jenka-tyggegummi og af hindbærbrus i din farmors have. Men den der arabiske ret i kantinen i sidste uge, hvad var det nu, den smagte af?

3. Du kan huske telefonnummeret på din bedste veninde fra folkeskolen, selv om du ikke har brugt det i 20 år. Men du kan ikke huske de fem numre, du bruger oftest i dag.

4. Du har tidligere memoreret en rute fra Krak fra start til slut med mindst ti vejnavne og sving til højre og venstre. Nu skal du glo på din GPS, hver gang du har tilbagelagt 100 meter.

5. Du kan huske lyden fra dit yndlingshit fra 80’erne...  og lyden af en varslingssirene onsdag klokken 12, af et modem der starter og af en gammeldags græsslåmaskine. Men lyden af ugens uundgåelige på P3 kan du overhovedet ikke huske.

6. Du oplever, at du og dine søskende husker en situation fra jeres barndom helt forskelligt. For hvem var det af jer, der fik mest skældud, og hvem vaskede mest op?

7. Du ved, at der må bo en brille-drille-nisse på din matrikel, der flytter rundt på dine læsebriller. Hvis altså du ikke bare igen har glemt, hvor du lagde dem?

8. Du kan din mors opskrift på citronfromage, mørbradgryde og frikadeller i hovedet, men hvis du skal lave mad, der indeholder speltmel, chiafrø, græskarkerner eller lignende ingredienser, har du brug for en huskeliste.

9. Du har nu glemt, hvad du lavede, før du gik i gang med denne liste!

Du vil (garanteret) også kunne lide