Village People Band på scenen YMCA
Village People lige på nippet til at lave YMCA.© United Archives/Imago/Ritzau Scanpix

9 danse, du har danset, hvis du er over 40

For der var dansen med bogstaverne, den med et kosteskaft og flere med benvarmere. Har du vrikket med hofterne til disse 9 danse?

11. april 2022 af Karen Greve

1. Den med bogstaverne

Egentlig er det verdens mest kedelige dans. Til gengæld kan alle finde ud af den, og så er det jo Village People og en very much all American-følelse, i det sekund introen bliver spillet. Ingen lejrskole, introtur, rustur eller sommerlejr uden YMCA ... 

2. Den med kosteskaftet

Engang var der Limbo, hver gang nogen holdt en fest og spottede et kosteskaft i et bryggers et sted. Og det var umuligt at se godt ud, mens man forsøgte sig med at gå i bro uden at bruge hænder. Har du måske nogensinde scoret, mens der blev råbt: “How low can you go?”.

3. Den med benvarmere

Du har gået til aerobic, step, zumba eller jazzballet. Du har danset – og mere end én gang den forkerte vej – i et træningslokale med spejle fra loft til gulv og med en fast tro på, at hvis du gjorde, som træneren sagde, og tog “10 mere”, så blev dine baller faktisk som stål til sommer. 

4. Den med hofterne

Det ser let ud på film, men Macarena er bare ikke så let uden en latinamerikansk danselærer til lige at få de hofter der i sving.

5. Den ude af takt

Det der med lige at tage et ekstra u-planlagt trin? Kender du det? Der findes faktisk en del musik med en ret svær danserytme, som alligevel ustandseligt bliver spillet på dansegulvet. Hvordan bevæger man sig for eksempel rytmisk, mens Danseorkestret brummer i Kom Tilbage Nu? Lidt a la Monica fra Friends måske?

6. Den med galop

Det var en kort hype. Til gengæld så det virkelig dumt ud, og musikken var man også forholdvis hurtigt træt af. Men omkring 2012 var det ikke til at komme udenom Gangnam Style! Oppa!

7. Drømmedansen

Kan du huske, da Bruce Springsteen hev en ung Courteney Cox op på scenen
i Dancing In The Dark? Og du drømte om, at det var dig. Eller om, at Thomas Helmig ville gøre det samme? For de fleste af os er den dans kun danset på indersiden af hovedet, men derfor kan det jo godt have været smukt. 

8. Onkeldansen

På et tidspunkt til en familiefest – det kan have været en konfirmation eller et sølvbryllup – er du modvilligt blevet trukket ud på parketdansegulvet og svinget rundt på en højst forvirrende måde til musik og trin af en anden verden. Der er altid en eller anden onkel, der engang gik til dans. Og det er ikke sikkert, at han lignede Leonardo DiCaprio.

9. Popstjernedansen

Lige et par veninder stillet på række, og så var der dømt seriekoreografi a la Michael Jackson eller Britney Spears, eller hvilken årgang popstjerne, du nu passer bedst til. Problemet kunne være at finde et dedikeret publikum til at se alle de fine serier opført!

Du vil (garanteret) også kunne lide