Walter og Carlo
© Youtube.com | Dansk Filmskat

7 udtryk, du kender, hvis du var hot i 80’erne og 90’erne

Først blev det sagt på film eller tv, og bagefter gik alle rundt og sagde det. Det var dengang, hvor Transit, Bille August og Jarlen kunne skabe landeplager

8. marts 2017 af Redaktionen

1. “Cut, Elly”

Det er en lille smule svært at forklare for unge i dag, hvorfor en film om en mand med en hælebar, der talte til sit kamera, var en gigantisk succes i 1985. Men ikke desto mindre: Op på fars hat med Walter og Carlo var super hot, og Jarl Friis-Mikkelsens ordre Cut Elly om at klippe væk – den blev hængende ret længe...

2. “Bob-bob”

Bob-bob blev ledsaget af en vrikkende håndbevægelse. Behøver vi sige mere? The Julekalender er blevet genudsendt et utal af gange. Heldigvis ikke hver gang fulgt af samme bob-bop-landeplage, som den forårsagede første gang i 1991.

3. “Du vil jo gerne være med i hulen, ik Mulle?”

Ad mand, Mulle åd en skovsnegl for at være med i hulen, og siden den scene i Bille Augusts Zappa fra 1983, kunne alle referere til den sætning, når man ville sige noget om mobning eller gruppepres, eller bare om noget, der var utrolig ulækkert.

4. “Det er fand’me uhyggeligt, du!”

Vi er i tv-satiren Den gode, den onde og den virk’li sjove fra 1990-91, og en hurtig googlesøgning afslører, at Peter Schrøders udødelige brøl lige siden er blevet brugt i blogs, artikler og alle mulige opråb, hvor et eller andet fand’me er for dårligt...

5. “Godnat og sov godt”

Timm (Vladimir) og Gordon (Kennedy) sagde det, hver eneste gang de afsluttede en af de legendariske godnathistorier i ungdomsprogrammet Transit i 90’erne. Siden sagde alle andre det også, lige meget hvilken anekdote, de skulle afslutte.  

6. “Hasta la Vista Baby”

Så rykker vi udenlands. Der skal nok mere til for at slå igennem på engelsk herhjemme, men Arnold kan. Det er i Terminator 2, 1991 at Schwarzenegger sammenbidt siger farvel til den onde robot med klassikeren Hasta la vista, baby! Kanon, mand! For fedest! (Som vi helt sikkert ville have sagt dengang om noget, der var cool).

7. “Bare ærgerligt, Sonny Boy”

Det er svært at vælge ét citat fra Den eneste ene, 1999, for der er en hel del omkring ludobrikker, der bliver slået hjem og den slags, der sagtens kan gentages, og ofte bliver det. Men den mest catchy må være Paprika Steens forslag til Sidse Babett Knudsen om at spille cool med ordene: Bare ærgerligt, Sonny Boy. Den holder stadig!

Du vil (garanteret) også kunne lide