Buster fra Busters Verden
© Youtube

7 ting fra din skoletid i 80’erne, du kan glæde dig over, er overstået for altid

Der er ting, vi bare aldrig kommer til at savne, og hvis du har gået i skole i løbet af 80’erne, så har du garanteret stiftet bekendtskab med disse ting

12. februar 2017 af Karen Greve

1. Flourskylninger. Skoletandlægen kom forbi med en bakke med små, lede shots af ildelugtende flour, der skulle gurgles i laaang tid, og derefter var der nul mad den næste time.

2. Eftersidninger. En helt legitim straf for pjæk var at få en sveder, hvor du værsgo kunne lave brøkregning på kontoret ved siden af sekretæren. Det var der nogen, der prøvede rigtig tit...

3. Maskinskrivning. Mest populære valgfag i 7. klasse ud fra det hårdtslående argument: Du bliver glad for det i fremtiden! Njah, ikke rigtig vel? 

4. Rygning på gangen. Lige uden for døren var der fri rygning, og nikotintågerne bølgede ind i klassen i hver pause, lige før læreren viste Christiane F på skolens gigantiske videomaskine.

5. Korkbælter. Til skolesvømning fik du et korkbælte spændt om maven, hvis du ikke kunne svømme. Så var du også helt sikker på aldrig rigtig at lære at få rumpen op ved egen kraft.

6. Lærere uden fornavn. Der var stadig ind i mellem en Fru Jørgensen og Hr. Ploug, der underviste i 80’ernes folkeskole. Man vidste ikke, hvad de mere hed. Måske hed de ikke andet?

7. Kladdepapir. Til eksamen fik du udleveret kladdepapir og indskrivningspapir, og så gik der i hvert fald en halv time af tiden med at skrive rent. Spild. Af. Tid.

Du vil (garanteret) også kunne lide