Mor med søn og datter
© iStock

7 situationer, hvor du som mor er den eneste, der dur

Bare rolig, der vil heldigvis altid være tidspunkter, hvor dine børn har brug for deres mor

2. december 2016 af Diana Bjerregaard Kristensen

Som mor kan du ikke undgå at få et særligt bånd til dine børn, og specielt imens børnene var små, var det kun dig, der duede det meste af tiden. Men så blev ungerne større, far blev sejere – og du blev pludselig lidt pinlig?

Og selvom det kan virke, som om du er ved at miste det tætte bånd, så bare rolig. Det kan nemlig godt ske, at du er pinlig, men nogle gange er det stadig kun mor, der dur. Vi tænker, du godt kan genkende det her:

1. Når der skal grædes ud. Der er ingen som dig, der formår at trøste dem – du har bare det blødeste bryst.  

2. Når de ikke kan finde deres ting, som på magisk vis er forsvundet. “Mooar, har du set min iPad?” Du ved sjovt nok altid, hvor alle deres ting ligger henne. Måske er det, fordi det altid er dig, der rydder op?

3. Når din datter kommer i puberteten, og det er tid til at snakke om kroppens forandringer. Ja, hun synes, det er dødsens pinligt at snakke med dig om, men hun gør det alligevel – for hvem er bedre til det end dig? 

4. Når far ‘helt urimeligt’ har sagt nej, så går de fluks til dig. Så er du atter i den trøstende rolle og kan sige: “Ja, men far har jo sagt nej, og vi vil bare beskytte dig. Det forstår du godt, ikke?”

5. Når deres venner og veninder er rigtig dumme. Hvis Maja ikke svarer på SMS'erne, og Peter er blevet alt for barnlig, så skal du interesseret lægge øre til alle problemer og være fornuftens stemme.

6. Når de skal have praktiske husråd. Du skal forberede dig på at få opkaldet fra dem om, hvordan dét der tøj skal vaskes, og hvad alle de forskellige ovnindstillinger egentlig betyder.

7. Når dine børn flytter hjemmefra, og du ikke længere er der til at lave mad for dem. Åh nej, maden bliver ikke bare serveret for dem, så nu skal de selv lave deres yndlingsretter, som du ellers har stået for at lave til dem hele livet. Det betyder én ting: De kommer så ofte som muligt hjem på besøg. 

Du vil (garanteret) også kunne lide