Kvinde der holder sig for munden
Vi har lige syv ord, vi gerne vil udrydde.© Getty Images

7 ord, der skal dø lige nu

Kællingeknude og tantepukkel og et par stykker mere. Vi giver sparket til en række udtryk, der vist nok er skabt i en anden tid. Er du enig?

10. august 2023 af Karen Greve

Heksehår

Altså, det kan være irriterende nok med de hår, som med alderen pibler frem under hagen, uden at vi samtidig skal blande en heksemetafor ind i sagen, ikke?

Skamlæber

Dansk Sprognævn anbefalede helt tilbage i 1991, at vi omtaler dele af de kvindelige kønsorganer som kønslæber i stedet for skamlæber for at undgå ordet skam, der jo dirrer af negativt ubehag. Skulle vi ikke snart aftale at efterkomme den anbefaling?

Tøsefornærmet

Det udtryk giver røde knopper. Både når det bruges om mænd, kvinder og andre køn. Fuldstændigt ligesom tøsedreng, som ingen fædre nogensinde mere skal kalde deres sønner, når disse på sund facon viser deres følelser. Det må de hellere end gerne, blev der sagt


Pigesur

Yes, vi er i samme kategori som tøsefornærmet. Så lad os nu bare tage alle de seriøst sexistiske ord og smide dem ud i samme klamme bunke en gang for alle.

Gammelmandsvorte

Har en veninde, der gik til lægen med en ny plet på huden og fik at vide, at det var
en gammelmandsvorte! Hvorfor må det nu ikke hedde skønhedsplet længere, blot fordi den først dukker op efter man er fyldt 50?

Kællingeknude

På Knobogknuder.dk står der, at en kællingeknude er et råbåndsknob, der er bundet forkert. Vi kan kun sige en ting: Dem, der har fundet på det, de må have levet i en anden tid!

Tantepukkel

Der kan med tiden vise sig en lille bule under nakken, og den kommer altså på andre end tanter. Den kan vise sig hos alle, som jævnligt sidder foroverbøjet i en neandertaler-vinkel over telefonen. Men hvorfor skal det være tantet?

Du vil (garanteret) også kunne lide