Danseorkesteret cover og Fjernsyn for dig
Du hørte Danseorkestret på dit smarte stereoanlæg, ik? Som var et lille sort tårn med både båndoptager og pladespiller.© Getty Images

6 ting, du som 40+ kan udenad

Det kom som et chok tilbage i 80'erne, og det blev det ved med så længe, at den sang sidder fast. Ligesom telefonnumre fra din barndom og det meste af det, ham drengen hviskede til hunden i Fjernsyn for dig.

13. juli 2021 af Karen Greve

1. Jinglen til Dallas

Egentlig så jeg selv mest Dollars, men den jingle er altså ikke så nem som den fra Dallas. Vel? Nynner du den nu? Mens du mindes den fede intro med billeder, der skød ind fra alle sider af de stærkt usympatiske oliemillionærer.

2. Nøj, det 'for børn'

Den lille dreng med de store runde briller hviskede med sin hund og endte med at lægge armen om den og se en hel halv times børnetime. Men kan jeg egentlig al hans hvisken udenad? Det var lidt svært at skelne alle ord. 

3. Ubrugelige skoleremser

“Dürch, für, gegen, ohne, wider, um, kennst du nicht den Akkusativ, dann bist du wirchlich dumm”. Har også en veninde, der husker fra latin: “Italia terra est, Sicilia insula est”. Som hun siger: “Jeg bruger det tit, hvis jeg lige er i tvivl om, hvad Italien er.”

4. Danseorkestret

Jeg har aldrig været på et diskotek i løbet af 80’erne eller 90’erne uden på et tidspunkt at synge: “Det kom som et chok ... kom tilbage til mig!”, osv. Den kan jeg. Og selvfølgelig hører Kvinde min og en del med Thomas H også til i by heart-kataloget!

5. Telefonnumre fra din barndom

Mit nummer var 0220 3062, og jeg var sur, da områdenumrene skiftede i 1986, og vi endte med 4270 3062. Det lød sgu mindre godt. Jeg kan også stadig min venindes nummer fra dengang. Til gengæld kan jeg ingen af mine børns numre i dag.

6. Efternavnet på din første kæreste

Gælder ikke nødvendigvis for mænd, kan jeg oplyse. Da jeg stødte ind i mit første crush til en reunion, talte vi om at beholde sit pigenavn eller ej, da han forvirret sagde: “Jamen, har du ikke altid heddet Karen Greve?”. Næh. Du kyssede en pige, der hed Karen Theilmann. Men det er også vir-ke-lig længe siden!

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 29. juli 2021.

Du vil (garanteret) også kunne lide