Kvinde med nytårshat har ikke en fest
Årets fest på årets sidste aften? Ikke rigtig hver gang, vel?© Getty Images

6 ting, du efterhånden har lært om nytårsaften!

Det gælder om at huske fyrværkeri-sko og vide, hvordan du tackler, at Taxa-Mike aldrig holder klar, når du vil hjem.

31. december 2020 af Karen Greve

1. Nytårsforsæt-realisme 

Fik du nogensinde tabt de kilo og kvittet de smøger, som du vedtog med dig selv i årets sidste timer? Ikke rigtigt, vel? Så nu er du gået over til at ønske dig søde børn, fred på jord og et godt helbred, ligesom din svigermor. Det kan man jo altid bruge, og det forpligter ikke så irriterende dagen derpå.

2. Spiritus-mistænksomhed

Klog af skade(r) er du begyndt at spørge til sammensætningen af velkomstdrinken og suppen og sovsen, for hvis det hele er baseret på rødvin/ whisky/portvin, kan det godt slå lidt hårdt med den øvrige vinmenu.

Nytårsdrinks
Ikke for at være en party pooper, men hvad gemmer der sig egentlig i sådan et stjerneskud?© Getty Images

3. Det-er-bare-en-dato

Den ultimative forventning om, at årets bedste fest finder sted på årets sidste dato, kan være vanskelig realisérbar. Ved du nu. Hvorfor festen så faktisk bliver god, fordi du netop ikke forventer mirakler.

4. Hjemtransport-plan

Det er ikke sket så tit, at Taxa-Mike lige kom forbi til tiden, vel? Eller for den sags skyld andre taxa-typer. De er altid pist forsvundet lige der, hvor du er træt og fuld og kommet i tanke om, at du ikke kan tåle at blande vin, øl, spiritus og champagne. I år har du en plan. Måske en busplan?

Taxa
Hiv lige i håndbremsen, Taxa-Mike! © Getty Images

5. Sko-alternativ

Alt for mange gange har du stået i en ultratynd nylonstrømpe og stiletter, mens 1. januars iskolde nattevind smøg sig om lægmusklerne, og nytårskinesere føg dig om fødderne. Derfor tager du nu et par fornuftige støvler med, så du kan nyde fyrværkeriet på en flad, varm fod.

6. Gentagelses-glæde

Du ved, at nytårsaften ikke længere primært er en fest. Det er en tradition, hvor du finder størst glæde i at mime “Gud bevare Danmark” med majestæten kl. lidt over 18, skråle med på Kong Christian kl. lidt over 24, og lidt efter opleve deja-vu, når en fuld far forsøger at tænde en raket med en cigar uden sikkerhedsbriller. Every year, James!

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 10. december 2020.

Du vil (garanteret) også kunne lide