Kvinde skriver på mobil, passer, briller og højtaljede jeans
Hvor mange af de seks ting på listen genkender du? © Getty Images

6 ting, der afslører, at du altså er 40+

Genkender du måske ikke gevir-kysset? Og hvad blev der egentlig af passeren?

22. september 2020 af Karen Greve

1. Punktum-glad. Du sætter punktum i dine sms’er og starter hver ny sætning med stort bogstav. Ellers tror folk jo, du ikke kan stave! Og så kalder du det i øvrigt sms og ikke text (med x!) eller besked. btw hvor r vi med random text rules? Svar: Vi er i næste generation.

2. På udsalg i august. Du går på udsalg i januar og august og bliver faktisk irriteret, når butikkerne sætter priser ned allerede inden jul og midt på sommeren. Som om der ikke er rod nok i sæsonerne med klimaforandringer, der gør vinteren varm og våd og alle årstider blæsende.

3. Been there, done that. Lav talje, høj talje, mørk denim, lys denim, pyjamas på kontoret, underkjole over kjole, asymmetriske nederdele, fjer, frynser, rigeligt med perler. Lige meget hvilken modetrend, så har du været der, og alt er fra nu af en form for retro. Men nu ved du, hvilken trend du ikke behøver at gentage!

4. Spasser uden passer. Du er vokset op med at finde vinkler og tegne cirkeludsnit med en passer og vil, så snart dine børn når til omkring sjette klasse, derfor stirre modløst ind i et avanceret tegneprogram kaldet Geogebra (hvad er det også for et navn?), når du skal hjælpe med matematiklektier.

5. Gevir-kys. Du har ikke brugt briller før, men nu griber du efter et par cirka 20 gange om dagen. Det gør din jævnaldrende mand m/k også, og fordi I er brillebegyndere, kommer I til at støde dem mod hinanden i en lille gevirkamp, hver gang I skal kysse.

6. Okay, boomer. Du læste overskriften til denne artikel uden at løfte et bryn. Men hvad er 40+ egentlig for en oldschool kombination af tal og tegn? Det hedder boomer. Selv i Politiken. Og så ved vi alle, at udtrykket er kulturelt indarbejdet. Og at de yngre for længst er holdt op med at sige det.

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 2. juli 2020.

Du vil (garanteret) også kunne lide