Lysestage i smedejern, tørrede blomster og blå glas
Vis os dit (gamle) nips, og vi skal sige dig, hvem du er.© Getty Images

6 stykker nips, alle vi 40+ kvinder har ejet og elsket

En buket tørrede roser på en gul væg. Eller en spejlvæg og tre masker i porcelæn. Vis os dit (gamle) nips, og vi skal sige dig, hvem du er (og det er en af os)!

12. december 2020 af Karen Greve

1. Den uundværlige souvenir

Det ser fint ud med små elefanter i ibenholt, flettede kurve og Provence-duge, for slet ikke at tale om papyruskunst og et indiansk vævet tæppe – når altså du er i Kenya, Frankrig, Ægypten og Peru. Hjemme i en nordisk indrettet stue med en Billy-reol fra Ikea stak det lidt ud, ikke?

Provence stof fra ferie
Provence i metermål!© Getty Images

2. Pjerrot i porcelæn

Der er ikke kun sjovest på Bakken, det var der også på pigeværelser i 80’erne, hvor Pjerrot- eller Harlekin-porcelænsdukker sad på din skibsbriks eller hang som grædende masker på din væg i et perfekt stilmatch med dine pastelfarvede satinpuder og din spejlvæg.

Skibsbriks
Et styk skibsbriks parat til at blive pyntet med satinpuder. Masser af satinpuder.© Getty Images

3. En nøje komponeret opslagstavle

En opslagstavle med en brochure fra et kunstmuseum (hvis den passede i farverne), gamle koncertbilletter (med et fedt undergrundsband) og nogle stofprøver/eksotiske postkort/udklip fra blade hængende for at signalere, hvem du var (eller snarere hvem du gerne ville være). Det var, før Instagram blev den store virtuelle opslagstavle.

Opslagstavle
Dengang din opslagstavle var en collage.© Getty Images

4. Visne blomster under loftet

Bunden i vejret på en buket roser, gerne de billige fra supermarkedet nede på hjørnet, og så op at hænge under loftet. Det så lidt vissent ud. Og blev hurtigt ret støvet. Men det duede ikke uden vissen botanik i stuen i en lang periode i forrige årtusind.

Visne blomster
De dryssede jo ned fra loftet, når man ramte dem.© Getty Images

5. Vaser i blåt glas eller med striber

Ikke et ord om den der Kähler-vase, men du har haft noget stribet på et tidspunkt, ikke sandt? Og noget meget blåt glas, gerne sat sammen med en skål og nogle lysestager i samme vidunderlige design. Måske ligefrem med lyskranse i kunstige blomster omkring?

Blå glasvaser
Havde du også en blåt-glas periode?© Getty Images

6. En gulvlysestage i smedejern

... og den stod op ad en svampemalet væg i gul eller fersken. Muligvis med enten en plakat med en papegøje på (og der havde du i øvrigt øreringe i samme look) eller en fransk varietéreproduktion a la Toulouse-Lautrec.

Lysestage i smedejern
Snirklet og snørklet og romantisk, ja. Pæn, tja ...© Getty Images

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 10. september 2020.

Du vil (garanteret) også kunne lide