Kvinde ligger i seng og drikker kaffe
Du hælder bare.© Getty Images

6 slags kaffe, du har drukket i dit 40+ liv

Den spruttende kolbekaffe, den fesne fra termokande, den dyrt kunstfærdige og den med procenter. Her er dit liv med kaffe, hvis du er over 40.

22. december 2021 af Karen Greve

1. Kaffen fra en termokande, der puster

Der er kakkelbord, der er lædersofa, der er noget broderi på væggen eller på en pude, og der er lunken kaffe i termokande, som siger “pfffpf” i et langt, sukkende pust. Der demonstrerer, at du er på besøg i en anden generation, hvor nogle faktisk når til guldbryllupsalderen sammen. Kaffen til trods.

2. Prestigekaffen

Nogen, der kun taler engelsk, har lavet kaffen med et kunstfærdigt hjerte eller blad i skummet og forklaret dig noget afgørende om aromaer, ristninger og bæredygtige bønner. Hele herligheden har du fået for cirka 60 kroner.

To go kaffe
To go, to travel, to be a goddam moviestar-kaffe!© Getty Images

3. Kaffen dagen derpå

Foran toilettet ligger et sammenkrøllet håndklæde, som du forudseende smed i går, inden du tilbragte en god halv time foran tønden. I dag drikker du så sort kaffe for lige at få renset maven helt i bund!

4. Stay the fuck awake-kaffen

Et sted på den tyske Autobahn kører du med vinduet lidt på klem og radioen skruet op på fuld volumen, mens koppen er tanket med kaffe fra Esso, som kun har stået enkelte timer på en filterkande og simret ...

Filterkaffe
Åh, den kan stå der længe, sådan en filterkaffe.© Getty Images

5. Jordemoderkaffen

Så sort, at du ikke kan skimte bunden af hospitalets hvide porcelænskop med hank, og så bitter, at den tager en halv procent af din opmærksomhed fra veerne. Ha, ha. Som om!

6. Promillekaffen

Prop kaffen med noget spiritus og eventuelt noget flødeskum, og pludselig får du en helt anden oplevelse af friskhed – og pludselig synes du, at “kommer du tit her” er et rigtigt fint og relevant spørgsmål i byen.

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 18. november 2021.

Du vil (garanteret) også kunne lide