Titanic Leo og Kate
Your heart will go on. Leo og Kate satte en seriøs høj standard.© Unsplash

6 kys, du vil huske for ever and ever!

Bliver kys bedre med alderen? Husker du dit allerførste kys? Her er seks sandheder om kys, du kender, hvis du har kysset en halv menneskealder allerede.

13. oktober 2021 af Karen Greve

1. Filmkysset

Hollywood viser vejen, og når Leo og Kate kysser for første gang i solnedgangen på Titanic, eller Noah og Allie drivvåde af regnen genkysser i The Notebook, er det næsten som at være der selv. Sådan nogenlunde da ...

2. Kys med soundtrack til

Nogle kys (især en del af de første) husker du bedst sammen med den sang, som kørte enten i real life eller i dit hoved, mens læber mødte læber. Har du kysset til Princes Kiss eller Céline Dions It’s All Coming Back to Me Now? Så er alt gået op i en højere enhed … when you kiss me like this ...

3. De tørre og de våde

Som 40+ har du været igennem det brede spektrum fra det helt tørre luftkys mellem venner til det alt for energisk smattede kys og er nu heldigvis landet på et passende niveau i forhold til spyt. Øvelse gør (også i denne sammenhæng) mester.

Kys
Hold op, hvor krævede det tilløb og øvelse, kysset med tungen.© Unsplash

4. Det kiksede kindkys

Svinger du til den forkerte kind, når du skal hilse på en franskmand/en italiener/ andre sydlandske nationaliteter? Don’t worry! Vi er mange højre-venstre-forvirrede, når det kommer til kindkys.

5. Det første kys

Uh, den allerførste gang. Var det på en skibsbriks på et teenageværelse, på en villavej i dit barndomskvarter, i et mørkt hjørne af halballet, bag et gardin på fritidshjemmet (hvis du var en af de tidlige) eller i et telt på Roskilde Festival (hvis du var en af de sene og bare skulle have det overstået)?

6. Farvelkys ...

“I am better at hello,” siger Karen Blixen aka Meryl Streep i Out of Africa til Baron Blixen. Robert Redford derimod vil hun gerne kysse farvel igen og igen og igen, og der er noget særligt over farvelkys før adskillelser, der varer længere end et par dage. Som 40+ er det faktisk fint at være good at goodbye!

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 23. september 2021. 

Du vil (garanteret) også kunne lide