Den ultimative bitch slipper ikke så sjældent af sted med at være, ja, en bitch.
Den ultimative bitch slipper ikke så sjældent af sted med at være, ja, en bitch.© Scanpix

6 filmtyper, vi elsker at hade

Alle slags utro idioter, dem, der gør børn fortræd, og alle, der skuffer over tid. Vi har samlet listen over filmtyper, vi elsker at hade.

3. januar 2023 af Karen Greve

1. Alle slags utro idioter

Klassisk utro playboy aka Hugh Grant i Bridget Jones’ Dagbog eller klassisk mandlig midtvejskrise aka Alan Rickman i Love Actually. Når du er i gang med julefilm, så se gerne Die Hard lige efter Love Actually, for i den får Alan Rickman som fortjent efter det, han gjorde mod Emma Thompson! Med en Joni Mitchell-cd! 

2. Dem, der mobber

Købmandens datter Nellie Olsson i Det lille hus på prærien satte en høj standard, når hun serverede spydigheder med hovedet på skrå og proptrækkerkrøllerne dansende om hovedet. Smukke piger kan være virkeligt grimme på indersiden. 

3. Den ultimative bitch

Alexis i Dollars. Regina George i Mean Girls. Miranda Priestly i The Devil Wears Prada. Fru Junkersen i Den kroniske uskyld. Den sure, snobbede, hensynsløse bitch er portrætteret 1.000 gange, og hun slipper ikke så sjældent af sted med det. Ydrk! 

4. Stenrige kynikere

Gordon Gekko i Wall Street eller Cal (forlovet med Rose) i Titanic er lede typer, der konsekvent holder andre nede med deres penge, og Robert Redford er også til den trælse side i Et frækt tilbud, hvor han scorer Demi Moore for en million, selv om han måske nok er det med lidt mere stil end de andre. 

5. Alle, der gør børn fortræd

Et par danske typer skiller sig ud: Den perfide lektor Blomme i Det forsømte forår, der piner selvværdet ud af sine elever. Og faren (spillet af Henning Moritzen) i Festen sammen med en lang række andre incestforbrydere. Gid de alle må få en langsom og pinefuld død! 

6. Dem, der skuffer over tid

Hvilket ifølge rockbandet Minds of 99 er alle. Men altså: Brad Pitt i Thelma og Louise starter godt og slutter alt for skidt. Og Michael Corleone, hvad blev der af hans ungdommelige idealisme? Den var der sgu ikke meget tilbage af, da han først selv blev godfather. 

Du vil (garanteret) også kunne lide