Læsehest - Kvinde elsker bøger
© iStock

11 ting, du kender, hvis du er en rigtig læsehest

Du kan ikke se film baseret på bøger. I hvert fald ikke uden at blive lidt skuffet, for du har læst bogen, og filmen kan jo slet ikke leve op til den!

10. november 2017 af Anne-Mette Søndergaard

Der findes ikke noget bedre, end når du begiver dig ind i bogbutikken og ser, hvilke nye historier, verdener og eventyr der nu skal åbne sig for dig hjemme i stuen. Og før du har set dig om, så har du læst den bog færdig og du må igen styrte ned til boghandleren for at få dit næste ‘fix’.

Vi har samlet 12 ting, som du helt sikkert kan nikke genkendende til, hvis du (ligesom os) bare elsker at læse bøger.

1. Den måde, dit hjerte banker lidt hurtigere, hver gang du træder ind hos en boghandler. 

2. Du ønsker dig ALTID bøger i gave, men af en eller anden grund giver folk dig det ikke, fordi de synes, det er en kedelig gave... Så nu er du holdt op med at ønske dig andet end bøger i håb om, at de fanger hintet.

3. Du elsker bøger! Altså dem af papir. Selvfølgelig er det smart, at du altid kan læse på din telefon, i tilfælde af at du skulle have glemt din bog derhjemme (det ville aldrig nogensinde ske), men den fysiske bog er og bliver det bedste.

4. Du kan ikke se film baseret på bøger. I hvert fald ikke uden at blive lidt skuffet, for selvfølgelig har du læst bogen, og filmen kan jo slet ikke leve op til den! Du ender bare med at blive irriteret.

5. Du føler en tomhed, når du er færdig med en bog – især, hvis du ikke har en ny bog at gå i gang med eller hvis den du startede på ikke kan leve op til den forrige; så får du noget, der minder umiskendeligt meget om abstinenser.

6. Nyt tøj eller en ny bog? Det er jo ligesom Sofies valg! (okay, ikke heeelt... Men det er ret svært!)

7. Du læser en vildt sjov bog i den offentlige transport, og du kan ikke holde grinet tilbage – selvom du virkelig gør et forsøg.

8. Når du har en dårlig dag, kan du bare forsvinde ind i bogens verden, hvor du er ligeglad med, at chefen råbte ad dig. 

9. Nogle gange orker du næsten ikke at ses med folk – du skal jo finde ud af, hvad der sker i din bog!

10. Det er okay, hvis du har en aftale med en veninde, og hun kommer for sent. Du har jo din bog med, så du hygger dig egentlig meget godt i ventetiden.

11. Ferier er dejlige, men også upraktiske. Det er dejligt med tid til endelig at fordybe dig i dine bøger, men der er jo ikke plads til dem alle i din bagage! Her ville det måske alligevel være smart med e-bøger... 

Du vil (garanteret) også kunne lide