Rodehoved
© iStock

10 ting, du kun kender alt for godt, hvis du er et rodehoved

“Din taske er som et mørkt hul, hvor ting bare forsvinder.” Kan du også nikke genkendende til dette?

9. oktober 2016 af Diana Bjerregaard Kristensen

Det er oftest kvinder, der bliver stemplet som det ryddelige ordensmenneske, der holder styr og orden i hjemmet. Men det er bare langt fra altid tilfældet. Det ligger nemlig ikke naturligt til alle os kvinder, og det bliver ekstra besværligt, når der er en familie involveret.

Her er 10 ting, du kender og kan relatere til, hvis du også er et vaskeægte rodehoved.             

1. Din fjernbetjening forsvinder konsekvent. Du ved ikke, hvor fjernbetjeningen bliver af, og du bruger et hundrede procent hver evig eneste dag tid på at lede efter den. Under din avis, under sofapuden, på hylden under bordet, i sofasprækken – den bliver altid væk for dig.

2. Når du er på vej ud for at handle, så kan du aldrig finde din indkøbsliste. Ligger den mon i lommen sammen med de fem bonner fra tidligere indkøb, eller i din taske, der er fyldt til randen?

3. Du har en helt bestemt rutine omkring, hvor dine ting skal ligge henne, og hvis der bliver lavet om på denne rutine, er der kaos – du aner pludselig ikke, hvor din nøgle, dine ringe eller telefon er. Der skal være orden i dit kaos. 

4. Når du prøver på at rydde op, så sker det ofte bare, at du skaber mere rod. At rydde op i tøjskabet betyder bare, at der nu ligger tøjbunker ud over det hele.

5. At rydde op efter andre føles som en sej og lang kamp – i det mindste føler du selv, at der er orden i DIT rod. Andres rod er bare for meget, og du orker det ikke.

6. Når du samler og stabler ting i bunker, føler du, at der er styr på tingene. Det betyder så også, at der står utallige bunker – dog inddelt i tøj, aviser og legetøj.

7. Rodehoved + samlergenet er ikke en god kombination. At du er begge, er ikke ligefrem det, din mand elsker mest... Utallige nips- og pynteting sniger sig ind og hober sig langsomt op. For du smider det jo ikke ud.

8. Du er meget glad for opbevaringskasser, skuffer, skabealt, hvad der kan gemme dit rod. Du har decideret én helt bestemt skuffe eller skab, som er forbudt område for andre, fordi andre må ikke opdage, hvor stort et rodehoved du egentlig er.

9. Din taske er som et mørkt hul, hvor ting bare forsvinder, og du orker faktisk slet ikke at rydde ud i den, fordi du kender dig selv, og dagen efter vil det være præcis det samme. Note til dig selv: Anskaf dig en lille taske.

10. Du skaber et spor af rod efter dig – specielt om morgenen, når du skal ud af døren. Der ligger tøj i soveværelset, makeup og cremer på badeværelset og rester fra morgenmaden i køkkenet. Det skal du så rydde op, når du kommer hjem igen, hvis ikke din mand allerede har gjort det.

Seneste

Måske er du interesseret i...