National Lampoon's Vacation. Far med kort
© Warner Bros.

10 ting, der er blevet så meget nemmere, siden vi var børn

Børn i dag ved slet ikke, hvor nemt de har det! Vi farer ikke længere vild, fordi far ikke kan finde ud af kortet.

31. oktober 2017 af Anne-Mette Søndergaard

1. Vi skal ikke længere vente i kø til telefonboksen eller ud at lede efter en. Nu kan vi bare ringe fra mobiltelefonen, og så slipper vi også for at skulle huske på ALLE vigtige telefonnumre selv eller skrive dem ned på en lap papir.

2. Det er virkelig blevet nemmere at rejse med offentlig transport. Vi skal ikke længere tælle og gætte på, hvor mange zoner vi rejser imellem. Det er heller ikke længere nødvendigt at have en lille bog med alle bussernes køretider – det er dejligt!

3. Takket være GPS'en kan vi endelig finde vej – hver gang. Slut med udprintede ark og kort, hvor kortet alligevel er blevet for gammelt. Vi skal bare indtaste adressen på GPS'en, og så kører vi. Og så fortæller den også, hvornår vi er ved destinationen. Luksus!

4. Vi behøver ikke ‘gå’ til nogen form for sport for at holde os sunde. Nu kan vi bare smutte ned i fitnesscenteret (eller have dårlig samvittighed, når vi ‘glemmer’ det).

5. Vi kan endelig shoppe, hver gang den lyst kommer op i os! Butikkerne lukker ikke længere 17.30 i hverdagen og om lørdagen klokken 13 – og når de har lukket, så kan vi bare handle online – og så er det for det meste også billigere end i butikkerne.

6. Det er ikke længere tv-udbyderne, der bestemmer, hvornår vi skal se Downton Abbey. Før skulle hele dagen times og tilrettelægges ud fra, hvornår vores yndlingsprogram kom i fjernsynet, og hvis vi ikke nåede det, så var det bare ærgerligt – tak, tv on demand!

7. Vi brugte så lang tid på at skrive breve og sende dem dengang, når vi skulle søge et nyt ungdomsarbejde, og hvis vi skrev forkert eller lavede en fejl, skulle vi starte helt forfra. Nu kan vi bare ordne det hele i et Word-dokument og sende det via mail. 

8. Det var hårdt at skifte kanal på fjernsynet dengang – for ja, der var engang, hvor vi skulle stige ud af sofaen og bevæge os hen til knappen på kassefjernsynet for at skifte til svensk tv (hvis du boede i københavnsområdet) eller tysk tv (hvis du boede i det sønderjyske). For alle andre var det kun anstrengende at komme hen for at slukke for landets eneste kanal: DR.

9. Vi kan bare Google ting, hvis vi er i tvivl. Før i tiden kunne der komme endeløse diskussioner i familien over en lille ting. Diskussionen sluttede først, når én fik nok og hentede encyklopædien eller Gads Leksikon ned fra reolen. Nu er alt bare en Google-søgning væk. 

10. Vi skal ikke længere vente på, at vores veninde er hjemme ved telefonen for at komme i kontakt med hende. Nu kan vi ringe, hvornår end det skal være, fordi (næsten) alle har deres telefon på sig hele tiden. Og nu kan også vi sms'e, sende beskeder over Messenger og over Instagram, sende billeder over Snapchat og alle de andre sociale medier, vi er på. Det er nemt at holde kontakt i dag!

Du vil (garanteret) også kunne lide