Prinsesse Diana
© Wenn

Storbritannien indfører helligdag til ære for prinsesse Diana

Helligdagen sætter en smuk ramme om prinsesse Dianas minde, og dagen har fået et ganske særligt og fint navn

17. januar 2017 af Maria Broe Trustrup Hansen

Den 31. august 1997 mistede prinsesse Diana livet, da hun sammen med Dodi al Fayed kørte galt i en tunnel i Paris. Prins William og prins Harry stod tilbage uden deres mor, og Storbritannien var ramt af landesorg. 

Sorgen over tabet af den folkekære prinsesse er stadig at føle, og selvom det snart er 20 år siden, at det tragiske dødsfald fandt sted, lever prinsesse Dianas minde stadig videre. 

“National Kindness Day”

I år bliver prinsessens dødsfald markeret med en lang række ceremonier, og derudover indføres der også en national helligdag i Storbritannien. Helligdagen har fået det fine navn “National Kindness Day”, og formålet med dagen er at sætte fokus på, at vi skal huske at gøre noget godt for andre – helt i prinsesse Dianas ånd.

Prinsesse Dianas sønner vil tage del i ceremonierne i mindet om deres mor, og der vil desuden blive lavet en mindehave for prinsessen ved Kensington Palace i London.

Selve helligdagen ligger i marts, og her vil prinsesse Dianas bror, Earl Spencer, blandt andet holde en mindehøjtidelighed og en prisuddeling i sin søsters navn.   

Du vil (garanteret) også kunne lide