Shu-Bi-Dua fyrede sine musikere – og så forsvandt magien og humoren

Nu får du hele sandheden om Shu-Bi-Dua, og den er langt mere alvorlig, end det humoristiske band har givet udtryk for

2. november 2016 af Maria Broe Trustrup Hansen

Vi kender Shu-Bi-Dua som et humoristisk band med højt humør og den ene selvironiske sang efter den anden. Tænk bare på sange som Den Røde Tråd, Vuffeli-vov og Sexchikane, som vi alle har skrålet med på i løbet af årene. 

Bandet debuterede i 1973 i forbindelse med et satireprogram på DR, og de seks venner bød danskerne op til dans med humoristiske oversættelser af populære hits som Fed Rock (Jailhouse Rock), Stærk Tobak (Twist and shout) og Kylling med soft ice (Killing Me Softly).

Der var humor på menuen, men det er langt fra hele sandheden om Shu-Bi-Dua. I en ny dokumentar ser vi bagsiden af medaljen, som var fyldt med intriger og en regulær fyringsrunde. 

Fluer i Kødbyen

I 1980 blev keyboardspiller Jens Tage Nielsen og bassist Kim Daugaard nemlig smidt ud af bandet sammen med trommeslager Bosse Hall Christensen, som havde et eskalerende alkoholmisbrug. Kim Daugaard genindtrådte kort tid efter i bandet, men Jens Tage Nielsen og Bosse Hall Christensen var definitivt ude. 

I den nye dokumentar, som hedder Fluer i Kødbyen, kommer vi helt bagom den hårde periode i Shu-Bi-Duas mangeårige historie, hvor alvoren overskyggede en stor del af morskaben.

Humoren blev kørt over

Selvom succesen fortsatte for bandet, var humoren godt og grundigt kørt over af seriøsitet. 

”Den sjoveste, der var tilbage, det var mig. Og jeg var ikke så skide sjov,” fortæller guitarist Claus Asmussen blandt andet i dokumentaren.

Fluer i Kødbyen er produceret af DR og sendes lørdag den 12. november kl. 20 på DR 2. Herunder kan du lytte til en af Shu-Bi-Duas klassikere om menneskets bedste ven. 

Du vil (garanteret) også kunne lide