© Vertix.com for Kia

Sådan kan du sørge for et mindre aftryk på din kør selv-ferie

Planlægger du en lille kør selv-ferie rundt i landet, kan du med disse simple tips gøre den lidt mere miljøansvarlig.

20. november 2020 af Benjamin Creative for Kia

Selvom vi er i de koldere måneder, kan du sagtens køre afsted på en lille bilferie, hvor du kan opleve den smukke natur i landet – og så på en måde, hvor du ikke belaster miljøet unødigt. En bilferie er nemlig en af de bedre ferieformer for dig, der gerne vil minimere dit klimaaftryk. Derfor har vi her samlet tre tips til, hvordan du kan gøre din kør selv-ferie lidt mere grøn.

1. Sov under åben himmel

Det er gratis, og det er tæt på naturen. Ved at sove i det fri, for eksempel i telt eller i et shelter, får du både en unik oplevelse og udnytter de ressourcer, du har ved hænderne uden at udlede unødig Co2. Selvom vi er i de koldere måneder, kan det stadig lade sig gøre at få en virkelig god søvn udendørs – du skal blot huske det rette udstyr og varme dig på et hjemmelavet bål. Desuden er der i år blevet frigivet flere områder, hvor du lovligt må slå telt op, mens det bugner med shelters til fri afbenyttelse over hele landet.


© Vertix.com for Kia

2. Lav mad med lokalt grønt

Kører du rundt ad de små landeveje, vil du ofte være heldig at komme forbi små gårde, hvor du kan købe lokalt grønt og frugt. Der er intet som at stige ud af bilen og vade direkte ind på en æbleplantage, hvor du kan plukke æbler direkte fra træerne. Udnyt det, og lav mad på grøntsager, som du har købt undervejs på din rute – enten over bål eller på et medbragt trangia-sæt.

3. Kør afsted på el

Selvom det er en bilferie, kan du sagtens gøre det med øje for mijøet. For med opladningshybriden Kia Ceed drives bilen af en kombination af en forbrændingsmotor og en elmotor. På ren eldrift kan den køre op til 48 kilometer, men med det opladelige batteri kan du oplade bilen fra en ladeboks – hvor som helst, når som helst. Du får også varme i både sæde og rat, mens en smart placering af batteriet giver en rummelig kabine og bagagerum, så du har god plads til turens oppakning.

© Vertix.com for Kia

Du vil (garanteret) også kunne lide