Solnedgang i Paris
© iStock

Voilà: De 3 bedste tips til Paris uanset rejsebudget

41-årige Annemette Jocteur Monrozier bor i Paris med sin mand og to børn. Læs med her, når hun giver dig de bedste tips til byernes by

17. marts 2017 af Annemette Jocteur Monrozier

Paris er bare ret meget det hele. Storby med stort S, hoteller med 5+ stjerner og macarons til morgenmad. Og landsby med lokale vinbarer og bistroer drysset ud over det hele. 

41-årige Annemette Jocteur Monrozier bor i Paris i det 12. arrondisement mellem Gare de Lyon og Place de La Nation sammen med sin mand Guillaume og sin to børn Louis og Ida. Der er ingen tvivl, heller ikke hos hende, som ikke kun besøger Paris, men bor i byen: “Paris er den smukkeste by i verden.”

Læs med her, hvor hun giver os de bedste tips til byernes by uanset rejsebudget.  

1. Når der skal ske noget! 

LUKSUS: "Et supertrendy gang i den-sted er Le China. En tjekket, kinesisk restaurant, der først og fremmest laver fantastisk cocktails. Eller er de klassikeren Les Bains Douches. Et hotel, hvis natklub var, hvor alle de kendte kom i 1980'erne og 1990'erne. Jeg har ikke været der i et stykke tid, men det er lige blevet renoveret fra top til tå, og de skal have fået en ny cocktailbar, så mon ikke jeg skal derhen inden længe?" 

50 Rue de Charenton, Lechina.eu 

7 Rue du Bourg-l'Abbé, Lesbains-paris.com  

BUDGET: "Cité de la Mode betyder modebyen og er en bygning, som ligger helt ud til Seinen. Bygningen indeholder blandt andet en ret kendt skole for modestuderende. Der er et par gode barer, restauranter og en kæmpe tagterrasse, hvor du også, selv om det er lidt koldt i vejret, kan stå og kigge ud over Seinen. Mad og drinks er relativt billigt, da de har tilpasset priserne de mange studerende, der kommer der." 

34 Quai d'Austerlitz, Citemodedesign.fr

2. Tid til en hyggestund

LUKSUS: "Jeg er en stor fan af 'afternoon tea'. Det er slet ikke fransk, men jeg elsker at drikke te, spise kage og observere de andre gæster. Det bedste sted at gøre det er på et af de flotte luksushoteller i Paris, de såkaldte 'palaces', som er en kategori over de fem-stjernede hoteller. Hotel Prince de Galles er min favorit. Du skal bestille bord, og prisen begynder ved 350 kroner pr. person."

33 Avenue George V, Hotelprincedegalles.fr

BUDGET: "Hvem elsker ikke ansigtsbehandlinger og en god massage? Tag i moskeen La Mosquée de Paris, hvor der også er en spa og et hammam. Og når du er færdig, kan du få lidt at spise og en myntete. En massage koster kun omkring 130 kroner. Og så er der den lokale vinbar Le Siffleur, i nærheden af, hvor jeg bor. Jeg er ikke selv vinekspert, men jeg er overbevist. Her nyder alle livet."

39 Rue Geoffroy-Saint-Hilaire 

34 Rue de Cîteaux

3.  Klassisk paris

LUKSUS: "Macarons var en kæmpe dille i Paris i en periode. Alle skulle have macarons med alt fra oliven- til jordbærsmag. Nu er det så marengs, der er det store hit. Konditorkæden Aux Merveilleux har lige åbnet tre-fire butikker i Paris, som KUN sælger marengs og briocher, og de er seriøst hundedyre. Med det er typisk fransk: Nu er det marengs, vi allesammen skal købe, og så køber de dem. Har du ikke nogen penge? Pyt, du køber dem alligevel. For det er det, vi gør-agtigt. Jeg er vild med det! 

Jeg bør også nævne Le Bon Marché, hvor de parisiske BCBG – Bon Chic Bon Genre: den klassiske bourgeoisie-klasse – slapper af med shopping, ansigtsbehandlinger og lette frokoster. Efter sigende er Catherine Deneuve stamkunde." 

For eksempel: Place d'Aligre, Auxmerveilleux.com

Rue de Sèvres, Lebonmarche.com

BUDGET: "Hvis du gerne vil have et virkeligt godt grin, så skal du gå ind og se forestillingen How to become parisian in one hour. Det er et standup-show, der fyrer alle klicheerne af, om hvem og hvad parisere er og kan. Det har kørt i over et år nu og er en kæmpe succes. Også blandt parisere selv. Fordommen er jo, at franskmænd ikke har nogen selvironi, men det passe ikke. Billetterne fås fra godt 100 kroner.! 

24 Boulevard Poissonière, Oliviergiraud.com 

Artiklen blev første gang bragt i Magasinet Liv nr. 69.

Du vil (garanteret) også kunne lide