Paris med eiffeltårnet i baggrunden
Foråret er vidunderligt i Paris, og du kan altid finde nye vinkler på byernes by.© Getty Images

Smuttur til Paris? Her er de steder, du ikke kender

Der er altid nye ting at opleve i Paris. Se her, hvad du skal se, smage og besøge og hvor du kan sove godt.

16. marts 2023 af Gunnhild Bjørnsti

Paris er en vidunderlig smuk by, som vi aldrig rigtig bliver færdige med at falde i svime over. Hvis du allerede har besøgt de store og kendte attraktioner i byernes by, så kommer her en lille guide til de mere hemmelige steder, du kan besøge, hvis du er så heldig at skulle en tur til Paris inden længe.

Hemmelige seværdigheder i Paris

3 steder at spise i Paris

3 gode hoteller i Paris


Film om Eiffel

Vidste du godt, at Eiffel ikke bare er navnet på et tårn, men også på manden, der skabte det? I 2021 blev filmen Eiffel optaget i Paris, og i den anledning kan du nu finde en guide, hvor du kan læse om Gustave Eiffel og gå i hans fodspor gennem Paris. Oplev hans romantiske liv tæt på, og se de smukke locations, der har dannet baggrund for filmen. 

Filmen Eiffel still i Paris
På settet i filmen Eiffel fra 2021. © Antonin-Menichetti

Fondation Louis Vuitton 

Louis Vuitton er ikke kun ternede, meget dyre tasker, men et helt modehus, som holder til i en meget moderne bygning tegnet af arkitekten Frank Gehry. Modehuset er ikke kun for ansatte, men en kulturinstitution i byen, med eget museum med både faste og skiftende udstillinger. 

Holder du af, når æstetik og mad går op i en højere enhed, så reservér bord i restauranten, og nyd de smukke omgivelser siddende. Tjek kalenderen for aktuelle arrangementer. 

Fondation Louis Vuitton
Her er Louis Vuitton-museet, men hvor er døren henne?© PR

Musée Jacquemart-André

Musée Jacquemart-André har til huse i et fornemt palæ med have og er et unikt mødested i Paris for alle, som elsker især klassisk kunst. Samlingen af malerier, skulpturer, møbler og andre genstande, nogle med rødder i Firenze og Venedig, regnes for en af de mest betydningsfulde i Frankrig. 

I den tidligere spisestue, af den virkeligt velvoksne slags, finder du den smukkeste tesalon, Café Jacquemart, med fortryllende kager fra det berømte Pâtisserie Stohrer og Michel Fenets Petite Marquise. Du behøver ikke løse billet til kunsten for at få lov at spise kager, så caféen er en oplagt pause fra shopping på den nærliggende Champs-Elysées. Frokosten lyder på franske klassikere i kategorien salater og quiche. Om søndagen serveres der brunch. 

Musée Jacquemart-André i Paris
Musée Jacquemart-André rummer blandt andet en fin tesalon, som i sig selv er et besøg værd.© PR

Nyrenoverede La Samaritaine

La Samaritaine er en historisk bygning i art noveau-stil og et af de mest berømte “grand magasins”, som stormagasiner hedder på fransk. Det er netop genåbnet efter 16 års (!) renovering. Helt nye er vægmalerierne på væggene fra 1.-3. etage, udført af unge kunstnere. 

La Samaritaines 20.000 kvadratmeter og seks etager er inddelt i kategorierne fashion, gastronomi og fransk livsstil med parfumeri, hudpleje og spaen Cinq Mondes i underetagen. På 6. sal kan du stille alle slags sult på stedets i alt 10 restauranter, caféer og tesaloner. Er du på gavejagt, så styr direkte imod afdelingen Loulou, som har det hele – og i alle prisklasser. 

Indkøbscenteret Samaritaine i Paris
Indkøbscenteret Samaritaines udsmykning er spektakulær.© PR

Brasserie Dubillot og Bofinger

De franske brasserier er uformelle og livlige spisesteder, hvor du deler bord med andre gæster. Oplagte steder at komme tættere på pariserne. Og du finder et klassisk brasserie på nærmest hvert gadehjørne, men tjek også et af de nye, moderne brasserier ud. På Brasserie Dubillot er menuen (naturligvis) stadig klassiske brasserieretter af franske råvarer. Brasserie Bofinger i Bastille Marais-området er et af de oprindelige brasserier, der dog netop har fået en ordentlig overhaling. 

Østers i Paris
En omgang friske østers er en klassiker i Paris.© PR

3 steder at spise

Rejser du mest for at kigge på mennesker, så slå dig ned på Ernest Samaritaine, og bliv hele dagen og aftenen med, mens du tester det franske køkkens take på klassikere, men også amerikanske burgere og steaks og forskellige retter fra Asien.

Den unge køkkenchef Julien Sebbag står bag restaurant Forest i Musée d’Art Moderne de Paris. Interiøret er inspireret af naturen, og er vejret til det, kan du tage plads under åben himmel med udsigt til Eiffeltårnet. Menuen er forholdsvis grøn med masser af grønne råvarer og raw food. Der er dog også kød og fisk på menuen. Restauranten er åben hver dag til frokost og aftensmad. 

På restaurant Gigi Paris serveres franske og italienske frokost- og middagsretter a la carpaccio, pasta med skaldyr, hummer og fjerkræ french style. Stedets bar, Bellini, er et oplagt mødested til blandt andet Bellini-cocktails eller et glas vin før middagen, eller hvis I kommer for at høre livemusik og danse. Gigi Paris ligger i en lejlighed med udsigt til Eiffeltårnet og ud over Paris’ tage, og beliggenheden er nær Champs Élysées.

Restaurant Gigi Paris
Drinks på restaurant Gigi.© PR

Drinks på Montecito

Montecito Restaurant & Bar er et brasserie med inspiration fra Californien, hvilket lyder lyst og let. Maden er da også kulørt, sund og delikat, og med ægte fransk sans for det gode liv har de også cocktails og vin på menuen. Også en slags sundhed, ikke? Der er borde både indenfor, på den overdækkede patio og på den store tagterrasse. Indretningen er legesyg, og musikken er af og til live. 

Tagterrassen på Hotel Wallace i Paris
Tagterrassen på Hotel Wallace.© PR

3 gode hoteller

For 100 år siden levede kunstneren Jean Cocteau i huset, der i dag er hotel Soho House. En kæde af eksklusive hoteller, som sætter en ære i at skabe en luksuriøs følelse af hjem. Trods kun 35 værelser er her både sauna, hamman, pool, terrasse, træningsfaciliteter og en scene.

Er du i Paris for at fejre noget stort og vil give den fuldt skrald, så book en overnatning på det femstjernede Hotel Madame Rêve. Det er indrettet i et tidligere postkontor, og det er noget ganske særligt. Her er 82 værelser og suiter med fabelagtig udsigt, to restauranter med henholdsvis en middelhavsmenu og en japansk menu og en tagterrasse med en have til. Et dobbeltværelse koster fra cirka 3.000 kroner.

Dette ‘retro chic’-hotel med fire stjerner er super charmerende og ideelt for alle, der ønsker ro og god service. På tagterrassen af Hotel Wallace Hotel & Bar kan du beskue Eiffeltårnet fra hottubben. Værelserne er hyggelige, morgenmaden er lækker, og i baren kan du få små snackretter til din drink. 

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 10. februar 2022.

Du vil (garanteret) også kunne lide