London rejseguide
Få alle de bedste tips til London her.© Getty Images

Her er alt det nye, du skal opleve i London

Smuttur til London? Her får du et overblik over alt det nye, du skal se, opleve og spise – og hvor du skal bo.

4. april 2022 af Gunnhild Bjørnsti

Blomsterudstilling i fuldt flor

I år fejrer Englands Dronning Elizabeth 70-års jubilæum, og det fejrer The Tower of London med blomsterudstillingen Superbloom. Det gamle slots voldgrave skal stå i fuldt flor fra 1. juni til 18. september, og derfor er der sået over 20 millioner frø af særligt udvalgte blomster, der kommer til at afløse hinanden sommeren over. Forvent farver og mønstre, der er en dronning værdig, og slentr blandt taknemmelige bier og sommerfugle samt lydinstallationer og skulpturer skabt til anledningen.

Blomsterudstilling i London i anledning af Dronning Elizabeths 70-års jubilæum
Dronning Elizabeths 70-års jubilæum fejres med et blomstrende London.© PR

Musicals og shows du bare må se!

London er en musical-by, og i år bliver det særligt Grease på Dominion Theatre og My Fair Lady på London Coliseum, der kommer til at trække det store publikum.

Elsker du farverige, fantasifulde kostumer, så må du ikke gå glip af franske Cirque du Soleils show, som kommer til London med forestillingen Corteo, der handler om at fejre livet.

Nye oplevelser i London

Kinesisk nytår

Drømmer du om at fejre kinesisk nytår, så behøver du ikke tage helt til Kina. Gik du glip af overgangen til Tigerens år her i februar, så kan du stadig spise og shoppe autentisk i Londons Chinatown. Er du til kinesisk medicin eller behandlinger af asiatisk oprindelse, så er det også her, du kan dyrke det.

Beatrix Potter

Er du også vokset op med historierne om Peter Kanin, tegnet og fortalt af engelske Beatrix Potter, så er udstillingen Drawn to Nature på Victoria & Albert Museum et must-see. Beatrix Potter (1866-1943) var både videnskabelig illustrator, naturven og forfatter. På udstillingen møder du nogle af hendes mest elskede karakterer. Det er en god idé at booke billet på forhånd.

Illustration fra Peter Kanin og hans venner
Kan du huske Peter Kanin og hans venner? Gense dem på V&A Museum i London.© PR

Gode spisesteder i London

Ønsker du britisk mad kreeret med sæsonens råvarer og af virkelig høj kvalitet, så er Berners Tavern stedet. Kickstart aftenen med et glas bobler, og fortsæt med nygrillet kød fra Skotlands mest anerkendte kvægfarm, Buccleuch Estate. Vinlisten er omfattende med vine fra verdens bedste regioner, og restauranten har også en cocktailbar, hvor I kan runde aftenen af.

Sketch London i Conduit Street i Mayfair er kendt for sine virkeligt gennemførte interiører. På samme adresse findes flere restauranter, hver med sine kendetegn og menuer. Lecture Room & Library er i den eksklusive ende, indretningen er skabt af Gabhan O’Keeffe, der blandt andet har iklædt toiletterne Swarovski-sten, så de minder om smykkeskrin. Parlour er åben hele dagen og særligt kendt for sin Bloody Mary og sine små hapseretter. Og for stedets ‘ballerina’-stole. The Gallery serverer afternoon tea i rosa interiør. The Glade serverer frokost i et rum tapetseret med naturscener, så du føler, du er på skovtur.

Imads Syrian Kitchen. Den trendy restaurant i Carnabys Kingly Court er skabt af Imad Alarnab, som var tidligere restaurant- og caféejer i Damaskus i Syrien. Indretningen er på én gang cool, stilfuld og kulørt, og maden ypperligt eksotisk og tilmed til gode priser. Et spændende, uformelt sted, som heldigvis endnu ikke er kendt af alt for mange.

Imads Syrian Kitchen i Carnabys Kingly Court i London
Spis som i Damaskus på syriske Imad Alarnabs afslappede restaurant.© PR

På disse barer får du lækre drinks

Tayer/Elementary. Baren her blev for nylig kåret til verdens næstbedste bar af det amerikanske mandelivsstilsmagasin GQ, så her går du ikke galt i byen. Kom i god tid, her kan nemlig ikke reserveres bord, men spiser du på restauranten, er der nemmere adgang til baren.

The Nest Rooftop Bar. Treehouse Hotel London, som rent faktisk har et ægte treehouse på tagterrassen, er så grønt og naturligt i sin stil, som det kan være midt i pulserende London. For foden af det fine treehouse ligger baren, The Nest, hvorfra du har 360 graders panoramaudsigt over London. Stedet er meget populært, så reserver bord på forhånd.

Cahoots London er en cocktailbar i Kingly Court i Soho, med et velbevaret unikt decor, der går tilbage til 1940’erne, hvor der lå en togstation på adressen. Baren har tre afliggere: The Underground, Ticket Hall og Control Room. Her er livemusik hver dag.

Drink på baren Tayer/Elementary i London
Sådan ser en drink ud på verdens næstbedste bar, Tayer/Elementary.© PR

3 gode hoteller i London

I hjertet af Leicester Square åbnede The Londoner Hotel i 2021. I en tid hvor turister kan være en mangelvare, blev hotellet alligevel hurtigt populært hos de lokale, der kommer på grund af baren og restauranten. Hotellet er ikke bare et boutiquehotel, men et super boutiquehotel og resort fordelt på 16 etager. Og med referencer til nærliggende West End’s teater- og showverden. The Retreat har pool og spa og fitnesscenter. Restauranten Whitcomb’s serverer middelhavsinspirerede retter, mens 8 at The Londoner er en dekadent tagterrasse med izakaya lounge, hvor der serveres japansk kromad i en japansk have, hvor du sidder under stjernerne.

The Londoner Hotel i London
Også londonerne har taget det nye hotel The Londoner til sig.© PR

The Standard i livlige Kings Cross ligger i bydelens tidligere rådhus, som har en svært iøjnefaldende arkitektur fra 1974. Hotellet har 266 værelser, hvoraf nogle af dem er suiter med terrasse og udendørs badekar med udsigt til den travle St Pancras Station. Double Standard hedder hotellets bar og restaurant, som serverer legendariske burgere, slushy Aperol Spritz og Bottomless Sunday Brunch. Er du på udkig efter et roligt spot, så gå efter Library Lounge. Skal du mærke byens puls og inspireres, så drop ind i hotellets kulturhub, Sounds Studio, hvor der arrangeres udstillinger. Restaurant Decimo på 11. etage udmærker sig ved at have køkkenchef Peter SanchezIglesias’ stående ved ildstedet, hvor han tilbereder maden over åben ild med Londons skyline som baggrund.

Pan Pacific London åbnede i efteråret 2021. Det ligger i hjertet af London Liverpool Street Station og rummer 237 virkeligt smukke og store værelser, hvoraf de 42 er suiter. Bygningen er på 43 etager og kan dateres tilbage til sidst i 1800-tallet. Hotellet har flere spisesteder, heriblandt signatur restauranten Straits Kitchen, der serverer Singapore-inspirerede retter. Ginger Lily er en cocktailbar, og i The Orchid Lounge serveres afternoon tea med kager skabt af den kvindelige pastry chef Cherish Finden. Du behøver ikke engang forlade hotellet for at shoppe, da her også er flere designerbutikker.

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 10. februar 2022.

Du vil (garanteret) også kunne lide