Udsigt over byen Berlin, Tyskland.
Få de bedste tips til nye oplevelser i Berlin.© Getty Images

Smuttur til Berlin? Her er alt det nye, du ikke må gå glip af

Berlin har så meget at byde på, og der kommer hele tiden flere og nye ting at opleve! Så her er alt det nye, du ikke må gå glip af på din næste tur til den tyske hovedstad.

27. marts 2023 af Gunnhild Bjørnsti

Berlin har rigeligt med oplevelser til mere end et enkelt besøg –  en helt unik historie, som du ikke kan undgå at møde, når du bevæger mellem det tidligere Østberlin og Vestberlin, et rigt kulturliv med spændende udstillinger og events og en pulserende stemning, du bliver smittet af med det samme.

Her får du inspiration til nye seværdigheder, hoteller og restauranter, du ikke må gå glip af i Tysklands spraglede og stemningsfyldte hovedstad.

Det skal du opleve i Berlin

Restauranter i Berlin

Find de bedste drinks i Berlin

Hoteller i Berlin

5 ting du skal opleve i Berlin

1. Humboldt Forum – et nyt kultursted i Berlin

Kulturstedet Humboldt Forum, som kan sammenlignes med Louvre og British Museum, har både berlinere og hele Tyskland ventet på i 30 år. Her er hele Berlins historie samlet under ét tag, som rummer både den store faste udstilling om blandt andre Humboldtbrødrene, men også skiftende udstillinger, foredrag og skuespil på den imponerende gårdsplads. Tag en virtuel tour på hjemmesiden, eller book en guidet omvisning på stedet.

Humboldt Forum i Berlin
På gårdspladsen ved Humboldt Forum i Berlin sidder du bogstaveligt talt midt i Tysklands historie.© PR

2. Neue Nationalgalerie

Efter syv års renovering kan museet for moderne kunst, Neue Nationalgalerie, endelig slå dørene op igen. Bygningen er tegnet af Mies van der Rohe, og udstillingerne er af den slags, der løber verden rundt. Museet lokker med både en blivende udstilling med nøgleværker fra det 20. århundrede og skiftende særudstillinger.

3. Det lokale Berlin

Eventyrlysten? Hent appen Going Local Berlin med over 700 personlige tips om spisesteder og oplevelser.

Neue Nationalgalerie i Berlin
Den tyske artkitekt Mies van der Rohe har tegnet Neue Nationalgalerie i Berlin.© PR

4. Torvehaller i Berlin

En stor berlinerting er byens stemningsfulde mad- og torvehaller. Markthalle Neun i Kreuzberg er åben hver dag, men har også Street Food Thursday og Breakfast Market en søndag om måneden. 

Marheineke Markthalle, også i Kreuzberg, er et ægte grøntmarked med frisk frugt, sprøde grøntsager, overdådige delikatesser, friske blomster og vin. 

Nord for Berlin ligger Markthalle Tegel med både mad og kunsthåndværk.

5. Berlin rundt på 60 sekunder

Du kender måske allerede Berlins offentlige transport, men har du opdaget den nye metrolinje, U5, som kaldes Highspeed Metroline?

Charlottenburg i Berlin
Hver sin smag og stil, hvert sit kvarter, sådan er det i Berlin. Her Kurfürstendamm i eksklusive Charlottenburg.© PR

Gode restauranter i Berlin

Coda Dessert Dining er noget så specielt (og genialt!) som en elegant restaurant, der kun serverer desserter. Dem har de fået to Michelin-stjerner for, så forvent, at både indre og ydre er topnydelse for alle sanser. Og så består pakken også af en god historie om den enkelte dessert og udvalgte drikke til. Ligger i Neukölln i hjertet af Berlin. Menu fra 300 kr.

På Cookies Cream serveres ikke kød, overhovedet. Køkkenchef Stephan Hentschel tryller grønne menuer af seks-syv retter frem, som enten kan matches med vinmenu eller en alkoholfri drinkmenu. Sundt og sirligt på samme tid.

Thairestauranten Kin Dees kvindelige køkkenchef er oprindeligt fra Bangkok, men lidt af et navn i den tyske restaurantverden. I køkkenet leger hun med originale opskrifter fra sine bedstemødres køkkener, og hun sætter en ære i at skabe opdaterede versioner af klassiske thairetter, som en hyldest til sit fædrelands kultur og ånd.

Michelin-restauranten Coda i Berlin
På Michelin-restauranten Coda serveres udelukkende desserter!© PR

Koops Bar & Restaurant rammer lige ned i tidsånden, hvor grønt og bæredygtigt er i højsædet. Alle retterne er skabt med lokale, økologiske råvarer, og stedet er favorit blandt kræsne veganere og vegetarer og andre helsebevidste gæster. Hvad med en ret af linser, spidskål, pinjekerner og chili? I samme ånd serveres økologiske vine og sunde desserter. 

‘Full taste, zero waste’ er Restaurant Freas motto. Maden tilberedes af bæredygtige produkter fra lokale, økologiske gårde. Svælg i hjemmebagt brød og hjemmelavet pasta med græskar og svampe, og slut af med hjemmelavede chokolader. Alle madrester ryger i komposten og tilbage på de lokale gårde.

Det asiatiske og israelske køkken hitter i Berlin

Madscenen i Berlin er et godt billede på, hvad der sker internationalt. Netop nu er det især det asiatiske og det israelske køkken, der inspirerer. I Berlin kan du smage hvordan på Xialongkan Hot Pot og Bless

Skal det være israelsk, så prøv Prism og Night Kitchen.

Her får du gode drinks i Berlin

Stue Bar (og hotel) nær Berlin Zoo er som at være på besøg hos en god ven – bare med bedre drinks. Barchefen har arbejdet på Savoy Hotel i London i 12 år og har især styr på sin gin. Prøv Sloe Gin Fizz. Stemningen er hyggelig og tilbagelænet, og i weekenderne er her dj.

Shopping og champagne? Hvorfor ikke? Berlins berømte varehus KaDeWe er under totalrenovering, men på sjette sal serveres der stadig mad og skænkes champagne.

Anbefalelsesværdige hoteller i Berlin

Berlin var også i 1920’erne en meget livlig metropol. En tid, du stadig kan få fornemmelsen af på hotellerne Ritz Carlton Berlin, Hotel am Steinplatz og Hotel Provocateur, der er indrettede, som hoteller var det i den epoke. Bor du ikke på et af hotellerne, kan du stadig træde ind i tidslommen og indtage en middag eller en drink i de smukke omgivelser. 

I Ritz Carltons Fragrance Bar kombineres drink med duft af barmanager og mixolog Peggy Knuth, der opfordrer gæsterne til at vælge deres favoritcocktail med næsen. 

I baren på Hotel am Steinplatz serveres specialcocktails med rosenvand, urter og citrus, med eller uden alkohol. 

Bag baren på Hotel Provocateur står et stort team, som udvikler kreative cocktails i lige så kreative omgivelser.

Hotel Almodóvar i Berlin
Hotel Almodóvar i Berlin er noget så fancy som et økologisk og vegetarisk designhotel.© PR

Almodóvar Hotel. Berlins første vegetariske og økologiske hotel, og samtidig designhotel med særegen stil. Almodóvar Hotel har en central beliggenhed på Boxhagener Straße samt gode forbindelser til alle distrikter eller kvarterer og er derfor det ideelle udgangspunkt for dit ophold i Berlin. 

De 60 værelser er individuelt indrettede i moderne stil med naturlige materialer og yogamåtter på værelserne. I restauranten serveres økologisk vegetarmad.

Lad op i velvære- og spaområdet eller det janpansk-inspirerede onsenbad. Nyd skønne vine og drinks i den hyggelige loungebar. I gåafstand fra hotellet findes flere gode barer og spisesteder. Begynd i SimonDachStraße.

Vil du i byen, så gå efter den legendariske Berghain-natklub, der ligger i gåafstand.

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv d. 10. februar 2022.

Du vil (garanteret) også kunne lide