Woman in Bangkok


© iStock

Rejseguide: Turen går til Bangkok

Trænger du til vintervarme og eventyr, så er Bangkok din by. Bo i luksus på budget, spis verdens bedste gademad, og lad dig forføre af byens overflod af farver – og pink taxaer

24. januar 2018 af Lene Wikander

Lene Wikander (44) er single og har ingen børn. Hun er journalist og blogger.

Læs med og lad dig inspirere af Lenes rejseguide og anbefalinger, når turen går til fantastiske Bangkok!

chinatown Yaowarat Road Bangkok
© iStock

"Lad dig forføre og rive med"

“Shopping, lækker fingermad, lune nætter og pink taxaer. Hvilken veninde vil ikke gerne opleve det med dig? Sammen med fire veninder oplevede jeg en ny side af Thailand, også kendt som smilets land. Et smil, du nærmest føler, du lander lige midt i, når din destination hedder Bangkok.

Hvor mange søger strandene i syd, så har du i Bangkok chancen for at opdage, at Thailand er så meget mere end palmesus og krystalklart vand.

Sæt mindst et par dage af til at opleve landets hovedstad. En verdensmetropol og et eldorado for shopping med landets bedste udvalg, også når det gælder mad, design, moderne kunst, et levende natteliv og luksuriøse hoteller, der er til at betale.

Når du skal hjem igen, er det med maven fuld, farvestrålende Kodak­ moments på linsen og kufferten fuld af den allerfineste thaisilke.

Men hvor skal du gå hen i en by med mere end 15 millioner indbyggere? Og en stadigt voksende befolkning, som tilfører byen dynamik og nye, spændende kvarterer. 

Vil du opleve det hippe og nyskabende Bangkok, så opsøg kvartererne her:

Ekkamai: For vintage­shopping, trendy kaffebarer, kunstgallerier og moderne mad. Et must­stop er den cool musikbar Shades of Retro.

Siam Center: Hvis Bangkoks shopping har et bankende hjerte, så er det her. Indkøbscentret på fem etager går under kælenavnet Ideapolis, fordi det er her, du først ser de nyeste tendenser og spiser på byens bedste internationale restauranter.

Sukhumvit: Det er navnet på en af Bangkoks længste gader, men også centrum for kvarterets gademarkeder og boder, som folder sig ud hver aften. I nummer 36 finder du et fantastisk gademadmarked.

Thonglor: Det tidligere arbejderklassekvarter og gaden er i dag fyldt af ultratrendy pop up­-butikker langs den store Thong Lo Boulevard.”

Street food
© iStock

Her spiser du fuldstændig fantastisk

Thaimad er det bedste eksempel på, hvordan surt, sødt, salt og bittert går op i en højere enhed, når smagene serveres side om side i masser af små retter, så smagskontrasterne spiller bedst muligt sammen. Mængden af thairetter er uendelig, takket være de mange regionale forskelle, der spiller ind, når nabolandene hedder Kina, Laos, Burma og Malaysia. 

Der er masser af gademarkeder i Bangkok. Et af de mest populære er Yaowarat – også kaldet Chinatown. Her hersker et nærmest darwinistisk system, hvor det kun er de allerbedste boder og kokke, der overlever i de smalle gader. Middelmådig mad trækker ikke kunder midt i et kulinarisk eldorado, så de boder forsvinder lige så hurtigt, som de er kommet, for der kun er plads til det bedste. Til gengæld koster et helt måltid dig ikke særligt meget. 

Til trods for aftenmørke og menneskekaos skal du ikke frygte at fare vild i gader og smøger. Så længe der er mennesker, kan du være helt tryg. Lad dig forføre og rive med.  

Gør som de lokale, og spis lidt i hver bod, så du får prøvet mange, før mætheden sætter ind, og tuk­ tuken sikkert kører lidt langsommere hjem end ud.  

Forkæl dig selv med en femretters i Yaowarat – fordelt over fem stop. Yaowarat Road er den mest berømte gade, men i parallelgaden Charoen Krung Road og alle sidegaderne i kvarteret finder du også et hav af spændende spisesteder. 

Restaurant T&K Seafood hæver sig over gaden på fem vaklende, trange, svedige og åh, så dejlige etager på Yaowarat Road. Der er larm fra skramlende kedler, stegeos, damp og sultne kunder, som bestiller råbende. Med tålmodighed og lidt held får du et bord til sidst. Og hvis ikke, så gør som mange af de lokale: Tag maden med, og spis den på gaden, for stedet er udråbt som Bangkoks ultimativt bedste fiske restaurant af både nationale og internationale madanmeldere og skal prøves. 

Her bor du virkeligt godt

“Byen rummer selvfølgelig sin andel af store femstjernede hoteller som Mandarin og Peninsula, men det er designhotellerne, der lokker med det lille ekstra oveni. 

De små designhoteller, som ligger spredt ud over byen, udmærker sig ved enten at være meget klassisk, ultramoderne eller nærmest teatralsk indrettede. Du er med andre ord sikker på et luksuriøst ophold — med et personligt twist. 

Arun Residence er et stille firestjerners hotel, hvor du kan få storbyens høje puls lidt på afstand. Et smukt, restaureret handelshus fra 1900-tallet danner ramme om hotellet, som ligger på en kunstig ø ved floden Arun. Værelserne er store, udsigten fra restauranten direkte over floden, og morgenmaden er inkluderet i den rimelige pris på cirka 550 kroner pr. nat.

Thaierne er i det hele taget kendt for at levere uovertruffen komfort og service pakket ind i stil og charme. På de luksuriøse hoteller i Bangkok bliver du behandlet som en dronning for en brøkdel af, hvad du betaler for samme opmærksomhed i andre storbyer.”

Hos Hua Seng Hong hænger sprødstegte ænder på rad og række i vinduerne med både næb og klør intakte. Lad dig ikke skræmme af det lidt groteske syn og stedets charmeforladte indretning, for her spiser du Bangkoks bedste crispy duck og dim sum. Skal du bryde ‘kun en ret på hvert sted’-reglen, så er det her, du skal gøre det. Og både bestille sprød and og flere forskellige dim sums. Er I flere, så fyld bordets roterende midte med masser af de små retter i fine bambuskurve. Drej dig, og spis dig igennem måltidet på udkig efter din favorit.” 

Mandarin Oriental Bangkok
© Mandarin Oriental Bangkok

Her får du hurtigt fyldt shoppetasken

“Designindustrien i Bangkok er voksende, og Thai Fashion er ved at blive anerkendt. 

De senere år har kendte kvinder som Michelle Obama og Katy Perry klædt sig i tøj fra og dermed fremmet Bangkok-designere som Thakoon Panichgul og Koi Suwannagate. 

Disaya er også thai, men hun har studeret i London, hvilket hendes kollektioner tydeligt afspejler, når hun blander sprudlende thailandsk æstetik med en flig af praktisk, britisk mode. Hendes mest berømte design er kjolen, den nu afdøde Amy Winehouse bærer på coveret til sit Back to Black-album, men hendes design bæres fortsat af Jennifer Lopez, Kelly Osbourne og Agyness Deyn. Disayas design fås i shoppingcentrene Siam Paragon, Gaysorn Plaza, Emporium og Centralworld. 

Sretsis (Sisters stavet bagfra) er et etableret mærke, som især gør det i silke, chiffon, satin og smukke tryk. Ambitionen er at skabe feminine modeller med et glamourøst skær. Tøj, som kan bruges både til fest og sjov og velklædt hverdag.

Thai silk silke
© iStock

Her er ikke tale om stangtøj, men kvalitetstøj, som fremstilles af 25 syersker, der også er garanter for mærkets kvalitet og håndarbejde. En kjole koster nogle tusinde kroner, men så er du også sikker på at få noget nærmest unikt. 

The Wonder Room holder til på tredje etage i shoppingcentret Siam Center og rummer det skønneste miks af tøj og tilbehør til det, de kalder ‘kvinder med personlig stil’. Meget er designet af byens mest lovende kvindelige designere, og butikken samarbejder med mere end 40 thailandske og internationale mærker. Hver fjerde måned skifter de alle mærkerne ud. Sådan er du garanteret det allernyeste inden for national og international mode. 

Kai er leverandør til thailandske stjerner og kongehuset og et couturehus, som laver kjoler med perler, broderier og krystaller, der skal imponere. Kais fineste modeller er uden for økonomisk rækkevidde for de fleste. Tjek i stedet modehusets enklere og mere tilgængelige stangkollektioner Kai Corner, K og I.”

Pausen du skal unde dig selv

“Selv om thaisilke blev produceret allerede for over 3.000 år siden, så var det amerikaneren Jim Thompson, som satte det eksklusive tekstil på verdenskortet. 

Jim Thompson var oprindelig arkitekt i New York, men havnede i Asien som faldskærmsudspringer under Anden Verdenskrig. Da krigen sluttede, var han landet i Thailand, hvor han så mulighederne i det håndvævede, thailandske tekstil. Den første kollektion tog han med til New York, hvor silken blandt andet blev brugt til kostumer i filmen The King and I

Jim Thompsons silke er forblevet et luksusprodukt verden over. Også selv om han selv forsvandt på mystisk vis i 1967 under en ferie i Malaysias jungle. 

Hans hjem er i dag museum og en af byens største turistattraktioner. Ikke mindst på grund af stedets restaurant. Et måltid her er en eksplosion i farver, smage, smukt udskårne grøntsager og madkunst på højt niveau, som serveres med dans til. 

I museumsshoppen, som er et besøg værd i sig selv, kan du købe silke i metermål, men også tasker, sengetøj og tøj.”

Thailand dancers Bangkok
© iStock

Så bliver det bare ikke mere Bangkok

“Er du interesseret i kunst, er Bangkok et eldorado! Buddhisten Kamin Lertchaiprasert er en af Thailands mest berømte moderne kunstnere, kendt og anerkendt for sine installationer, skulpturer og billeder. Han har blandt andet udstillet i Guggenheim. I dag bor han i Bangkok og Chang Mai, hvor du kan være heldig at støde på hans værker. For eksempel et af de mest berømte, et guldbelagt kranium, hvor bagsiden er en vagina... 

Bangkok Art & Culture Center kan du se, hvad der rører sig på kunst scenen, for stedet er en samling af flere uafhængige gallerier. Kommer du en fredag aften, kan du være heldig at falde over en fernisering – og dermed gratis drinks og mad! 

Museum of Contemporary Art er Bangkoks store museum for samtidskunst, hvor du snildt kan tilbringe en hel dag. 

Toot Yung Art Center ser ikke ud af meget udefra, men galleriet huser ofte internationale kunstnere og er et besøg værd.” 


Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv nummer 83.

Du vil (garanteret) også kunne lide