Strandbillede til rejseguide til Montpellier
På strandrestauranten Le Carré uden for Montpellier stikker du fødderne i Middelhavet.© Montpellier Tourism

Rejseguide til middelhavsidylliske Montpellier i Frankrig

I Montpellier hersker en særligt afslappet stemning. Frankrigs tredjestørste middelhavsby er nemlig både gammel universitetsby og moderne strandby med luksus i vandkanten.

1. juli 2021 af Gunnhild Bjørnsti

Du er først rigtigt ankommet til Montpellier, når du står midt i byens hjerte, Place de la Comédie. Navnet stammer fra det berømte teater, som ligger placeret her.

Esplanaden Charles de Gaulle strækker sig fra koncertbygningen Corum i nord over St. Pierre-katedralen, som bedst beundres fra den romantiske Place de la Canourgue. Fortsæt til Esplanade de Peyrou, hvorfra der er udsigt til Middelhavet.

Montpellier har tre universiteter, hvoraf byens Faculté de Médecine fra 1220 er det ældste af sin slags i verden. I byens botaniske have, Jardin de Plantes fra 1593, dyrkes fortsat medicinske planter til faktisk brug og forskning. Mange skandinaver studerer medicin og sprog i Montpellier, og byen er i det hele taget præget af unge, kreative mennesker.

Helt i dansk ånd sætter Montpellier en ære i at være cykelvenlig. Kontakt Montpelliers turistbureau vedrørende cykelleje, og få et kort over de mange cykelruter i byen, langs havet, inde i landet, i naturområder og fra vingård til vingård.

Seværdighedsbillede til rejseguide til Montpellier.
Montpelliers centrale plads, Place de la Comédie.© Montpellier Tourism

SEVÆRDIGHEDER

Parfumehuset Chabaud i Montpelliers historiske centrum kreerer nicheparfumer og duftlys af kvalitetsråvarer. Oplev de forskellige kompositioner, og lær om ingredienserne, før du køber.

I Lingerie la Nouvelle finder du feminint undertøj og badetøj skabt af pariserinderne Aurélie og Alix. Perfekt til at understrege din nye duft fra Chabaud!

I Rue de l’Argenterie ligger små franske modebutikker side om side. Smågaderne i kvarteret omkring Place de la Comédie er også skønne at (vindues)shoppe i.

MoCo Montpellier Contemporain er Montpelliers moderne kunstmuseum med skiftende udstillinger. Stedets udendørsrestaurant, Faune, er populært omkring frokosttid, hvor de store træer skygger for solen.

Musée Fabre er Montpelliers mest markante og besøgte museum. Det er grundlagt af den lokale maler François-Xavier Fabre og rummer i dag 800 kunstværker, 3.500 tegninger og skulpturer skabt af franske, spanske, italienske og hollandske impressionister. Museet er et af Frankrigs største og er i sig selv en imponerende bygning.

Seværdighedsbillede til rejseguide til Montpellier.
Nyd skønheden på Place de la Canourgue, inklusive udsigten til St. Pierre-katedralen. © Montpellier Tourism

RESTAURANTER

Le Petit Jardin er en lækker restaurant i Montpelliers gamle bydel. Chefkok Wilfredo Halsdorf Hastert disker op med middelhavsretter.

I den mere afslappede Bistrot på samme adresse serveres retter fra de fem verdenshjørner. Begge steder er der mulighed for at sidde ude og spise.

Spiser du helst din mad med sand under fødderne, når du er på ferie, så tag vestpå til stranden Plage de l’Espiguette i Camar­gue, som ligger 30 minutters kørsel fra Montpellier. Sandstranden Villeneuve le Maguelone øst for Montpellier er omgivet af en lagune med flamingoer. Af de to strandrestauranter er Le Carré den mest fancy og et oplagt sted at nyde de lokale østers.

Restaurantbillede til rejseguide til Montpellier.
Hvor skal vi spise i aften? Og hvad? Må vi foreslå middelhavsretter og østers. (Og så udenfor).© Montpellier Tourism

HOTELLER

Skal det være luksus, så tjek ind på Domaine Tarbouriech lidt uden for Montpellier. Her er der både spa og pool.

Vil du helst bo i Montpellier, så ligger Grand Hotel meget centralt.

Hotel Richer de Belleval er Montpelliers nyeste – i slotsstil med masser af kunst på væggene og en restaurant med styr på detaljerne.

Artiklen er tidligere bragt i Magasinet Liv 27. maj 2021.

Hotelbillede til rejseguide til Montpellier.
På hotellet Domaine Tarbouriech kan du næsten ikke andet end at drømme ...© Montpellier Tourism

Du vil (garanteret) også kunne lide